07:58:15 20.02.2020
 
Stiri

DOC // Consiliul Audiovizualului NU vede o problemă în faptul că șefii Consiliului de Supraveghere de la „Teleradio-Moldova” sunt angajați cu program deplin și în alte instituții

Social 22.01.2020 09:38 Vizualizări1115 Autor: Ziarul National
DOC // Consiliul Audiovizualului NU vede o problemă în faptul că șefii Consiliului de Supraveghere de la „Teleradio-Moldova” sunt angajați cu program deplin și în alte instituții
Nicolae Spătaru


Consiliul Adiovizualului (CA) susține că președintele și secretarul Consiliului de Supraveghere (CS) al Companiei „Teleradio-Moldova”, Nicolae Spătaru și Tatiana Munteanu, în contractele de muncă ale cărora este scris că trebuie să fie prezenți zilnic, câte 8 și, respectiv, 7,5 ore, la serviciu, pot lucra și în alte instituții, tot cu program deplin.

Într-un răspuns semnat de Lidia Vizir, președinte interimar al CA, trimis membrului Consiliului de Supraveghere, Larisa Călugăru, se arată că „președintele și secretarul CS sunt în drept să cumuleze funcțiile didactico-științifice, precum și cea de la Uniunea Scriitorilor din Moldova”.Nicolae Spătaru este angajat, tot cu normă întreagă, la Uniunea Scriitorilor din Moldova, iar Tatiana Munteanu – la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Autoritatea Națională de Integritate arăta aterior că aceștia ar fi incomptibili cu funcțiile de la „Teleradio-Moldova”.

CITIȚI și DOC // Concurs ILEGAL la „Teleradio-Moldova”? ANI susține că președintele și secretarul Consiliului de Supraveghere trebuiau să rămână FĂRĂ mandate încă din primăvară

Mai exact, membrii CS vizați trebuiau să renunțe în decurs de o lună la alte posturi de muncă pentru a rămâne în funcțiile de conducere ale Consiliului, iar în acea perioadă de 30 de zile, aceștia nu aveau nici drept de vot în Consiliul de Supraveghere.

„Membrul CS care nu respectă prevederile prezentul articol este demis de drept, funcția sa devenind vacantă”, arăta ANI.

„Că cineva nu vine la lucru 8 ore, e regretabil, dar nu Bordeianu trebuie să intervină, ci Consiliul Audiovizualului, cel care, de la 1 ianuarie 2019, de când a intrat în vigoare legea, are obligațiunea să supravegheze și activitatea organismului pe care-l desemnează. Președintele și secretarul CS sunt angajați cu normă deplină. Deci, conform legii, nu pot lucra și în altă parte. Că fac asta, nu legea-i de vină, ci acei care sunt obligați s-o implementeze adecvat”, a declarat anterior pentru Ziarul NAȚIONAL Ion Bunduchi, unul dintre co-autorii noului Cod al serviciilor media audiovizuale.

Într-un articol anterior, Ziarul NAȚIONAL arăta că Nicolae Spătaru au avut, în 2018, trei posturi de muncă și venituri din șase părți.

Potrivit declarației de avere a lui Nicolae Spătaru pentru anul 2018, familia acestuia a câștigat în acel an aproape 560 de mii de lei, adică mai bine de 46,6 mii de lei lunar, 358 de mii dintre care au fost aduși acasă de către capul familiei.

CITIȚI și DOC // DEZMĂȚUL de la „Teleradio-Moldova”: Conducerea companiei, cu salarii grase și suspiciuni de fals în acte

Spătaru a câștigat 75 314 lei salariu de la Uniunea Scriitorilor (câte 6,2 mii de lei pe lună), 17 414 lei salariu de la Direcția Cultură a Bibliotecii municipale B.P. Hasdeu, o indemnizație de 177 456 de lei de la Consiliul de Observatori al Companiei „Teleradio Moldova” (câte 14 450 de lei pe lună), 55 00 de lei din oferirea unui spațiu în arendă, 31 535 de lei din achiziția de carte și un onorariu de 1 500 de lei de la Fondul Culturii Scrise din Moldova.

Totodată, secretarul CS, Tatiana Munteanu, a câștigat în același an 55 983 de lei de la UTM, iar grosul banilor a fost adus în casă de soțul ei – 458 289 de lei din salariu și 49 851 indemnizație de la CNAS.

Familia Munteanu are trei terenuri, trei apartamente, o casă de locuit de 253 de metri pătrați care ar valora doar 880 de mii de lei, garaj, spațiu comercial etc., dar și trei mașini în valoare totală de 24 de mii de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md