17:16:56 05.07.2020
 
Stiri

DOC // Concurs ILEGAL la „Teleradio-Moldova”? ANI susține că președintele și secretarul Consiliului de Supraveghere trebuiau să rămână FĂRĂ mandate încă din primăvară

Social 14.11.2019 08:00 Vizualizări2194 Autor: Ziarul National
DOC // Concurs ILEGAL la „Teleradio-Moldova”? ANI susține că președintele și secretarul Consiliului de Supraveghere trebuiau să rămână FĂRĂ mandate încă din primăvară


Șefii Consiliului de Supraveghere, care vor încerca astăzi să aleagă un nou director general la Compania „Teleradio-Moldova”, nu ar avea dreptul să dețină aceste funcții

Președintele Consiliului de Supraveghere (CS) al IP Compania „Teleradio-Moldova”, Nicolae Spătaru, și secretarul aceleiași structuri, Tatiana Munteanu, s-ar afla în incompatibilitate de funcții și mandatele acestora urmau să înceteze după 30 de zile de la numirea lor în conducerea CS.

Într-un răspuns oferit membrului CS, Larisa Călugăru, care a sesizat mai multe instituții ale statului vizavi de „ilegalitățile”, în opinia ei, de la conducerea „Teleradio-Moldova”, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) arată că președintele și secretarul CS urmau să-și rezolve situația de incompatibilitate timp de 30 de zile de la apariția acesteia.

Mai exact, membrii CS vizați trebuiau să renunțe în decurs de o lună la alte posturi de muncă pentru a rămâne în funcțiile de conducere ale Consiliului.

Mai mult, în acea perioadă de 30 de zile, aceștia nu aveau nici drept de vot în Consiliul de Supraveghere.

„Membrul CS care nu respectă prevederile prezentul articol este demis de drept, funcția sa devenind vacantă”, cităm din răspunsul ANI.

Autoritatea Națională de Integritate susține că va putea constata încălcările din acest caz în urma unui control de specialitate.

Menționăm că Nicolae Spătaru și Tatiana Munteanu au bifat performanța de a fi angajați concomitent la câte două posturi de muncă diferite, cu normă întreagă, timp de mai multe luni.

Ziarul NAȚIONAL a scris că Spătaru a încheiat un contract de muncă pe 5 aprilie curent cu administrația „Teleradio-Moldova”, dar a fost salarizat din ianuarie în conformitate cu prevederile acestui contract semnat patru luni mai târziu. Acesta este angajat și la Uniunea Scriitorilor din Moldova, ca șef de departament.

CITIȚI și DOC // DEZMĂȚUL de la „Teleradio-Moldova”: Conducerea companiei, cu salarii grase și suspiciuni de fals în acte

Totodată, Tatiana Munteanu este secretar al CS din 25 aprilie, dar activează cu normă întreagă și la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Larisa Călugăru a demonstrat că aceștia nu vin zile întregi la muncă, dar administrația le plătește salariile integral.

Consiliul de Supraveghere urmează să aleagă astăzi, pe 14 noiembrie, un nou director general al Companiei „Teleradio-Moldova”. La concurs s-au înscris trei candidați - Cornelia Stefoglu, Ion Terguță și actualul director al instituției, care a semnat contractele de muncă ale lui Spătaru și Munteanu, Olga Bordeianu.Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md