08:13:08 08.12.2021
Stiri

DOC // A arătat că a câștigat timp de doi ani doar 800 de lei, dar și-a cumpărat în aceeași perioadă o „Skoda” și un „Mercedes” de toată frumusețea: Un ales local riscă să rămână fără funcție

Actualitate 28.10.2021 14:14 Vizualizări1209 Autor: Ziarul National
DOC // A arătat că a câștigat timp de doi ani doar 800 de lei, dar și-a cumpărat în aceeași perioadă o „Skoda” și un „Mercedes” de toată frumusețea: Un ales local riscă să rămână fără funcție


A declarat, pentru anii 2017 și 2018, un venit de doar 800 de lei, dar și-a procurat în aceeași perioadă două automobile de model „Skoda Superb” și „Mercedes 207 D”.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Gheorghe Romali, consilier local din satul Lebedenco, raionul Cahul, a acumulat avere nejustificată în sumă de peste 139 de mii de lei.

Inspectorii de integritate au verificat averea consilierului și a soției acestuia și a constatat prezența diferenței substanțiale între averea deținută și veniturile realizate în mărime de peste 139 de mii de lei.

Suma a fost dedusă pentru anul 2017, când consilierul a procurat două automobile în sumă de 50 de mii de lei și, respectiv, 20 de mii de lei, din taxa de vămuire a unuia dintre automobile, dar și din achitarea serviciilor de întreținere și de asigurare.

„Fiind la început de cale în aceasta funcție, nu aveam cunoștințe despre cum trebuie completat acest document, iar dacă a omis să declare veniturile, nu a fost din rea-credință”, s-a justificat Gheorghe Romali.

Potrivit legislației, fiecare funcționar trebuie să se conformeze legii atunci când accede într-o funcție publică, iar necunoașterea acesteia nu-l absolvă de răspundere juridică.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, consilierul va fi obligat să rectifice declarațiile de avere neconforme, urmând să fie decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de consilier, pentru o perioadă de 3 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md