04:11:46 23.02.2018
Stiri

DOC // 15, 16, 17… Alte trei localități din R. Moldova au semnat Declarația de UNIRE cu România

Știri 09.02.2018 12:56 Vizualizări4720 Autor: Ziarul National
DOC // 15, 16, 17… Alte trei localități din R. Moldova au semnat Declarația de UNIRE cu România

Comuna Codreanca, raionul Strășeni, satul Floreni din Anenii Noi, dar și localitatea Târșiței, Telenești, au semnat declarații de Unire cu România.

Declarația de Unire a comunei Codreanca a fost semnată de primarul Cleopatra Cobzac, de consilierii locali, dar și de 35 de locuitori ai comunei.

„Facem această Unire acum, în suflet și ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului. Facem unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi pentru ca fii și nepoții noștri să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut”, se arată în declarația semnată de autoritățile din Codreanca.

O declarație similară a fost semnată de aleșii locali din Floreni, inclusiv de fostul primar și deputat, Valeriu Munteanu.

„Ieri și satul Floreni, localitatea în care m-am născut și locuiesc a marcat, printr-o decizie cu o puternică încărcătură simbolică, năzuința de secole a românilor din dreapta Nistrului, de Unire grabnică și pentru vecie a Basarabiei cu România. Aduc sincere mulțumiri artizanilor acestei decizii istorice, domnului primar Alexandru David, doamnei secretar Liuba Domenti, domnului Ion Costru și celorlalți consilieri locali, preotului-paroh Viorel Rusu și altor actori implicați în acest proces. Această hotărâre simbolică dar plină de determinare, a fost luată într-o concurență politică acerbă, dar sănătoasă, cu o decizie de inspirație imperialistă, ce bântuie, fără succes și în localitatea noastră”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.
Și consiliul local din Târșiței, raionul Telenești, a votat Declarația de Unire. Printre semnatari se numără primarul localității, Ion Tulbure, secretarul consiliului Angela Crețu, dar și 12 consilieri.

Anterior, 14 localități din R. Moldova au Declarații simbolice de Unire cu România.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Gheorghita 11.02.2018 13:19

Da, vreau Unirea

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2018 08:30 Ziarul National Octavian Țâcu // Placa lui Diordiţă

19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md