15:11:39 26.05.2019
 
Stiri

DETALII despre MĂCELUL din Noua Zeelandă! Două nume de DOMNITORI ROMÂNI, scrise pe ARMAMENTUL atacatorului.

Știri 16.03.2019 09:30 Vizualizări894 Autor: Ziarul National
DETALII despre MĂCELUL din Noua Zeelandă! Două nume de DOMNITORI ROMÂNI, scrise pe ARMAMENTUL atacatorului.

Cetăţeanul australian identificat sub numele de Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, scrisese mai multe nume de personalităţi istorice pe armele din dotare şi pe încărcătoarele lor. Printre figurile istorice se numără şi doi domnitori români.

În una dintre ultimele sale postări pe contul de Twitter, înainte ca acesta să fie şters, Brenton Tarrant (28 de ani) a postat mai multe imagini cu încărcătoarele armelor. Pe unul dintre încărcătoare se poate lesne observa numele lui Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti între 1678 şi 1688.

Numele domnitorului Moldovei, Ştefan cel Mare, poate fi văzut în momentul în care, înainte de a intra în moscheia Al Noor, Brenton Tarrant încarcă puşca cu care este înarmat. Numele este vizibil pe patul puştii.

Pe încărcătoare, Tarrant a mai scris şi numele amiralilor Dmitri Seniavin şi Edward Codrington, al ofiţerului veneţian Marc Antonio Bragadin sau al guvernatorului austriac Ernst Rudiger Starhemberg, care a ţinut piept otomanilor în Asediul Vienei.

Toate aceste figuri istorice au un element comun: într-un moment sau altul al istoriei au luptat împotriva dominaţiei musulmane a Imperiului Otoman.

Cel puţin 49 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch.

Brenton Tarrant a fost acuzat de crimă şi va fi judecat sâmbătă. Alte trei persoane au fost arestate, una dintre acestea urmând să fie eliberată. Autorităţile au anunţat că niciuna dintre persoanele arestate nu se afla pe lista de suspecţi terorişti.

Poliţiştii au recuperat mai multe arme de la locul incidentului şi au descoperit două vehicule încărcate cu exploziv în apropierea celor două clădiri.

Cele două moschei erau pline cu credincioşi, care se adunaseră pentru slujba de vineri după-amiază.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!GeoT 16.03.2019 13:36

Noi La noi sunt codri verzi de brad Şi câmpuri de mătasă; La noi atâţia fluturi sunt, Şi-atâta jale-n casă. Privighetori din alte ţări Vin doina să ne-asculte; La noi sunt cântece şi flori Şi lacrimi multe, multe... Pe boltă, sus, e mai aprins, La noi, bătrânul soare, De când pe plaiurile noastre Nu pentru noi răsare... La noi de jale povestesc A codrilor desişuri, Şi jale duce Murăşul, Şi duc tustrele Crişuri. La noi nevestele plângând Sporesc pe fus fuiorul, Şi-mbrăţişându-şi jalea plâng Şi tata, şi feciorul. https://Versuri.ro/w/th17 Sub cerul nostru-nduioşat E mai domoală hora, Căci cântecele noastre plâng În ochii tuturora. Şi fluturii sunt mai sfioşi Când zboară-n zări albastre, Doar roua de pe trandafiri E lacrimi de-ale noastre. Iar codrii ce-nfrăţiţi cu noi Îşi înfioară sânul Spun că din lacrimi e-mpletit Şi Oltul, biet, bătrânul... Avem un vis neîmplinit, Copil al suferinţii, De jalea lui ne-am răposat Şi moşii, şi părinţii... Din vremi uitate, de demult, Gemând de grele patimi, Deşertăciunea unui vis Noi o stropim cu lacrimi...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md