18:03:06 23.02.2019
 
Stiri

Deputații socialiști, inclusiv Grecianîi, SOLIDARI demersului „ACUM”: Au semnat petiția prin care cer UE să investigheze furtul din sistemul bancar

Alegeri 2018 11.10.2018 11:35 Vizualizări1613 Autor: Ziarul National
Deputații socialiști, inclusiv Grecianîi, SOLIDARI demersului „ACUM”: Au semnat petiția prin care cer UE să investigheze furtul din sistemul bancar captură

Cinci deputați din fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), inclusiv președintele formațiunii de stânga, Zinaida Grecianîi, au semnat petiția Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” către Parlamentul European, Consiliul Europei, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, OLAF, Europol, prin care se solicită investigarea furtului miliardului.

Primul deputat socialist care a sprijinit demersul PAS a fost Vladimir Țurcan. A urmat fostul vicecomisar al capitalei, Petru Corduneanu, care a dorit mai întâi să se asigure dacă colegul său Țurcan a semnat. Pe rând, petiția a fost semnată de socialistul Bogdan Țârdea, care i-a și spus un banc secretarului general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. „Semnez, dar este important ca ancheta să nu ducă spre cei care au semnat”, a glumit acesta.

Al patrulea deputat socialist semnatar al petiției a fost Alla Dolința, care la fel a verificat dacă e adevărat că unii colegi de-ai săi au semnat.

Președintele PSRM, Zinaida Grecianîi, a fost al cincilea deputat care a semnat petiția. Aceasta a schimbat câteva vorbe cu Igor Grosu, după care a semnat. „Cu aceste 20 de mii de semnături pe care le-ați colectat vă faceți bază electorală? Igor, crezi că aceștia de la guvernare vor căuta singuri în buzunarele lor? Hai, dă să semnez”, l-a întrebat Grecianîi pe Grosu.

Mai mulți deputați din majoritatea parlamentară, abordați de Igor Grosu, dar și neafiliați au spus că se mai gândesc dacă semnează petiția către instituțiile internaționale, în timp ce alții au refuzat categoric s-o facă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2019 09:17 Nicolae Negru Eu cu cine votez? Opinia unui alegăto...

18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md