06:56:42 03.12.2021
Stiri

Deputați din țările baltice, discuții în Parlamentul de la Chișinău despre combaterea PROPAGANDEI și a știrilor false, dar și despre securitatea energetică a R. Moldova

Actualitate 27.10.2021 13:44 Vizualizări1217 Autor: Ziarul National
Deputați din țările baltice, discuții în Parlamentul de la Chișinău despre combaterea PROPAGANDEI și a știrilor false, dar și despre securitatea energetică a R. Moldova


Parlamentele celor trei țări baltice sunt disponibile să ofere suport și expertiză Legislativului de la Chișinău, inclusiv în implementarea reformelor pe care și le-a propus actuala guvernare.

Președinții comitetelor pentru Afaceri Externe din cadrul parlamentelor țărilor baltice, care întreprind, în perioada 26 – 31 octombrie curent, o vizită în R. Moldova, au avut astăzi o întrevedere cu spicherul Igor Grosu.

Un comunicat de presă al Legislativului precizează că Igor Grosu a reiterat că prioritatea zero a Parlamentului este asigurarea unor instituții funcționale, combaterea corupției și reforma justiției.

„Ne propunem să avansăm foarte repede și să nu ne permitem să intrăm în zona de confort”, a afirmat președintele Parlamentului.

De asemenea, activitatea Legislativului este orientată spre combaterea propagandei și a știrilor false: „Au fost elaborate inițiative legislative, care vor permită instituțiilor să aibă instrumente eficiente pentru a combate acest fenomen, pentru că asta ține deja de securitatea țării noastre”.

Oficialii au mai discutat și despre criza energetică, în care se află R. Moldova, șeful Legislativului menționând că soluția pentru depășirea acestei situații este diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz natural.

În acest sens, autoritățile întreprind măsuri prompte pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova.

Președinții comitetelor pentru Afaceri Externe din cadrul parlamentelor Estoniei, Letoniei și Lituaniei vor mai avea, la Chișinău, întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 27.10.2021 13:48

”Studentul” speaker are nevoie de lecții cu privire la construirea unui stat democratic, înfloritor și funcțional!!! Poate că spre sfârșitul mandatului va susține și examenul de bacalaureat...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md