07:38:48 23.01.2020
 
Stiri

Deputat PAS, despre decizia CC, care a stabilit că șeful statului nu poate înainta un candidat la funcția de premier, în lipsa alegerii unei conduceri a Parlamentului: „Dezmăț total”

Politică 15.05.2019 10:11 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
Deputat PAS, despre decizia CC, care a stabilit că șeful statului nu poate înainta un candidat la funcția de premier, în lipsa alegerii unei conduceri a Parlamentului: „Dezmăț total”


Hotărârea Curții Constituționale care a stabilit că președintele R. Moldova nu poate înainta un candidat la funcția de premier, dacă nu sunt alese mai întâi organele de lucru ale Parlamentului ar contrazice Constituția și jurisprudența acestei instituții de până acum.

Opinia îi aparține deputatului din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

„Hotârârea de astăzi a Curții Constituționale demonstrează încă o dată cât de jos a căzut această instituție. Președintele Parlamentului este doar un moderator al ședințelor plenare și în toată lumea este așa. Iar existența sau lipsa acestuia, aflarea în concediu sau pe buletin nicidecum nu este în măsură să anuleze prevederile exprese ale Constituției, conform cărora Guvernul se alege cu votul majorității deputaților aleși sau legile se adoptă cu 51 de voturi. Această Curte Constituțională nu doar că extinde prevederile textelor constituționale prin interpretare adăugând la Constituție, ci chiar vine cu norme care contrazic textul Constituției și jurisprudența Curții Constituționale de până acum. În două cuvinte - dezmăț total!”, a comentat Litvinenco.

Menționăm că, prin decizia sa definitivă din 15 mai, Curtea Constituțională a mai stabilit că lipsa întrunirii Parlamentului în ședință plenară pentru examinarea chestiunii învestiturii Guvernului, atunci când există organe de conducere ale Legislativului, echivalează cu respingerea solicitării de învestitură. Iar sintagma „cel puțin două solicitări de învestitură” conținută în Constituție nu presupune, în mod obligatoriu, desemnarea aceleiași candidaturi la funcția de premier.

Vedeți decizia Curții Constituționale AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Florin 15.05.2019 11:24

Astia din PAS fac circ si manipuleaza ca tot timpul!

Spencer 15.05.2019 12:25

Declarația îi aparține iubitului nostru Ltivinenco, cu case de sute d emii de euro și un tată corupt?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md