17:14:30 25.07.2024
Stiri

Declarația privind sprijinirea aderării R. Moldova la UE, o PREMIERĂ pentru Guvernul de la Roma. Ce prevede documentul

Actualitate 18.06.2024 16:46 Vizualizări1035 Autor: Ziarul National
Declarația privind sprijinirea aderării R. Moldova la UE, o PREMIERĂ pentru Guvernul de la Roma. Ce prevede documentul


Italia apreciază progresele înregistrate de R. Moldova și sprijină pe deplin aderarea la Uniunea Europeană, iar confirmarea este reprezentată de Declarația comună semnată astăzi, la Chișinău, de către viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale a Italiei, Edmondo Cirielli. Ceremonia de semnare a avut loc în prezența președinților Maia Sandu și Sergio Mattarella, în cadrul vizitei efectuate de înaltul oficial italian în țara noastră.

Potrivit Executivului de la Chișinău, este pentru prima dată când Guvernul de la Roma face o astfel de declarație în susținerea unui stat candidat pentru aderarea la UE. Italia reconfirmă, astfel, ideea că integrarea R. Moldova în spațiul european va aduce beneficii reciproce țărilor noastre, promovând investițiile și schimburile comerciale, dar și o cooperare mai puternică în domeniile politic, social și cultural.

„Extinderea Uniunii Europene este o investiție în pace, securitate, stabilitate și prosperitate. Este un demers bazat pe merite. R. Moldova urmărește o agendă de reforme accelerată, recunoscând importanța de a ne mișca rapid în contextul geopolitic actual. Italia sprijină pe deplin aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, fapt ce va contribui la stabilitatea, securitatea și prosperitatea întregului continent european. Suntem încrezători că integrarea R. Moldova în UE va aduce beneficii reciproce, stimulând creșterea economică, schimburile culturale și cooperarea politică mai puternică”, cităm din document.

CITIȚI și Maia Sandu, despre vizita președintelui Italiei, Sergio Mattarella, în R. Moldova: „Transmite un mesaj ferm de prietenie și de susținere pentru republica noastră, în special în contextul actual complicat de securitate regională”

„Apreciem și suntem recunoscători pentru această dovadă de solidaritate și prietenie din partea unui stat-fondator al UE, care găzduiește și cea mai mare comunitate de cetățeni moldoveni din Europa. Vom munci în continuare pentru a întruni toate criteriile de aderare și a aduce R. Moldova în marea familie europeană”, a declarat viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

„Extinderea Uniunii Europene este o investiție în pace, securitate, stabilitate și prosperitate. Italia recunoaște contribuția din ce în ce mai mare a R. Moldova la securitatea regională și europeană. Ne angajăm să aprofundăm cooperarea noastră bilaterală în domenii precum comerțul, investițiile, energia, securitatea, educația și schimburile culturale, consolidând și mai mult legăturile dintre popoarele noastre”, se arată în Declarația comună.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md