05:35:08 20.06.2024
Stiri

Decizii „dificile, dar absolut necesare”, după atacul armat de la aeroport, soldat cu doi morți: Anunțul premierului Recean

Actualitate 12.07.2023 11:24 Vizualizări1533 Autor: Ziarul National
Decizii „dificile, dar absolut necesare”, după atacul armat de la aeroport, soldat cu doi morți: Anunțul premierului Recean Colaj: Realitatea


Familiile polițistului de frontieră Serghei Muntean și agentului de pază Igor Ciofu, împușcați mortal, pe 30 iunie curent, la Aeroportul Internațional de către un criminal din Tadjikistan, vor primi câte un milion de lei de la stat.

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o decizie privind alocarea a 2 000 000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului în acest scop.

Premierul Dorin Recean a apreciat sistemul de identificare a riscurilor la frontieră, care „a funcționat cum trebuie”, ceea ce înseamnă că „este dezvoltat”.

„Aceste riscuri în raport cu acest criminal au fost identificate. Chiar dacă în aeroporturi cu profil de securitate mai înalt nu a fost identificat, noi totuși am stabilit că acesta prezenta pericol. Trebuie să apreciez intervenția promptă a patrulei Poliției din aeroport, care a făcut să nu avem ostatici și a izolat criminalul”, a declarat Dorin Recean în cadrul ședinței de Guvern.

CITIȚI și VIDEO // Filmul ATACULUI ARMAT de la Aeroport, prezentat oficial: Polițistul de frontieră a fost luat prin surprindere, fiind mai întâi lovit de către atacator și apoi împușcat. „Pur și simplu l-a imobilizat și nu a durat nici două secunde atacul”

Șeful Executivului a adăugat că moartea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu este „o pierdere tragică” atât pentru familii, colegii acestora, cât și pentru întreaga republică.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că la Aeroportul Internațional Chișinău au fost luate deja măsuri de consolidare a securității, iar vineri, 14 iulie, urmează a fi luate „decizii dificile”.

„Vineri, la ora 15.00, vom avea o ședință cu toate instituțiile și acolo va trebui să luăm niște decizii chiar dacă dificile, dar absolut necesare”, a spus premierul fără a oferi alte detalii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md