00:42:07 08.12.2023
Stiri

Decizii „dificile, dar absolut necesare”, după atacul armat de la aeroport, soldat cu doi morți: Anunțul premierului Recean

Actualitate 12.07.2023 11:24 Vizualizări1349 Autor: Ziarul National
Decizii „dificile, dar absolut necesare”, după atacul armat de la aeroport, soldat cu doi morți: Anunțul premierului Recean Colaj: Realitatea


Familiile polițistului de frontieră Serghei Muntean și agentului de pază Igor Ciofu, împușcați mortal, pe 30 iunie curent, la Aeroportul Internațional de către un criminal din Tadjikistan, vor primi câte un milion de lei de la stat.

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o decizie privind alocarea a 2 000 000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului în acest scop.

Premierul Dorin Recean a apreciat sistemul de identificare a riscurilor la frontieră, care „a funcționat cum trebuie”, ceea ce înseamnă că „este dezvoltat”.

„Aceste riscuri în raport cu acest criminal au fost identificate. Chiar dacă în aeroporturi cu profil de securitate mai înalt nu a fost identificat, noi totuși am stabilit că acesta prezenta pericol. Trebuie să apreciez intervenția promptă a patrulei Poliției din aeroport, care a făcut să nu avem ostatici și a izolat criminalul”, a declarat Dorin Recean în cadrul ședinței de Guvern.

CITIȚI și VIDEO // Filmul ATACULUI ARMAT de la Aeroport, prezentat oficial: Polițistul de frontieră a fost luat prin surprindere, fiind mai întâi lovit de către atacator și apoi împușcat. „Pur și simplu l-a imobilizat și nu a durat nici două secunde atacul”

Șeful Executivului a adăugat că moartea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu este „o pierdere tragică” atât pentru familii, colegii acestora, cât și pentru întreaga republică.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că la Aeroportul Internațional Chișinău au fost luate deja măsuri de consolidare a securității, iar vineri, 14 iulie, urmează a fi luate „decizii dificile”.

„Vineri, la ora 15.00, vom avea o ședință cu toate instituțiile și acolo va trebui să luăm niște decizii chiar dacă dificile, dar absolut necesare”, a spus premierul fără a oferi alte detalii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md