02:44:28 18.08.2019
 
Stiri

DECIZIE // Unde pot vota, pe 24 februarie, alegătorii care NU au înregistrare la domiciliu sau reședința este expirată, studenții și elevii

Politică 16.01.2019 10:31 Vizualizări917 Autor: Ziarul National
DECIZIE // Unde pot vota, pe 24 februarie, alegătorii care NU au înregistrare la domiciliu sau reședința este expirată, studenții și elevii

Alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu sau reședința este expirată pot vota, la alegerile parlamentare din 24 februarie curent pentru candidații din circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, la orice secție de votare, unde vor fi înscriși în liste electorale suplimentare. Aceștia, însă, nu-și vor putea alege candidatul din circumscripția uninominală.

Potrivit unei decizii aprobate ieri de Comisia Electorală Centrală (CEC), în cazul în care alegătorul are și domiciliu, și reședință acesta votează în localitatea în care își are reședința.

Cât privește studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați la instituții de învățămînt într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință, aceștia pot vota la orice secție de votare deschisă în această localitate, dar numai pentru circumscripția națională și referendum. Dacă au domiciliul sau reședința în aceeași circumscripție uninominală cu instituția de învățămînt la care sunt înmatriculați, aceștia pot vota și pentru candidatul din circumscripția uninominală.

Alegătorii cu drept de vot care în ziua votării se vor afla în spitale, stațiuni balneare, case de odihnă, amplasate în altă localitate decât locul permanent de trai, pot vota la alegerile parlamentare pentru candidații din circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, iar dacă au domiciliul sau reședința în aceeași circumscripție uninominală pot vota și pentru candidatul din circumscripția uninominală.

Aceeași modalitate de vot va fi aplicată și pentru persoanele deținute pe baza unui mandat de arest pînă la pronunțarea sentinței judecătorești, persoanele condamnate la închisoare a căror sentință nu este definitivă, cele care execută o sancțiune contravențională sub formă de arest, persoanele condamnate la închisoare prin hotărâre judecătorească definitivă, aflate în instituțiile penitenciare.

În cazul militarilor, aceștia vor putea pot vota la alegerile parlamentare pentru candidații din circumscripția națională și la referendumul republican consultativ la secția de votare din localitatea în care este dislocată unitatea militară, iar dacă au domiciliul și reședința în aceeași circumscripție uninominală pot vota și pentru candidatul din circumscripția uninominală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md