12:07:00 27.10.2021
Stiri

DECIS // Timofti va beneficia de un cadou GENEROS după terminarea mandatului. „E vorba de RESPECT pentru instituția prezidențială”

Politică 30.11.2016 12:01 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National


DECIS // Timofti va beneficia de un cadou GENEROS după terminarea mandatului. „E vorba de RESPECT pentru instituția prezidențială” tribuna.md

Membrii Comisiei juridice pentru numiri și imunități din Parlament au aprobat proiectul de lege care prevede că șefii de stat vor beneficia de anumite privilegii după finalizarea mandatului. Primul care se va folosi de aceste privilegii va fi președintele Nicolae Timofti.

Proiectul de lege, aprobat de Comisia parlamentară, prevede că foştii preşedinţi ai R. Moldova vor beneficia de automobil permanent, iar timp de patru ani - de birou de lucru şi asistent personal.

Această inițiativă a venit din partea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, precum și a deputaților Sergiu Sârbu, Ştefan Creangă şi Igor Vremea. „Cred că e oportun să acordăm foștilor președinți un birou și un asistent personal. Cheltuielile sunt minime. Asta înseamnă respect pentru instituția prezidențială și nu pentru o persoană anume”, a declarat astăzi deputatul Sârbu, în cadrul Comisiei parlamentare.

Membrii comisiei au convenit ca proiectul respectiv să fie votat în două lecturi la viitoarea ședință în plen a Parlamentului.

De menționat că legislaţia actuală prevede că foştii şefi de stat beneficiază de pensie, asistenţă medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, automobile la comandă, imunitate diplomatică şi securitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md