12:27:30 27.10.2021
Stiri

Proiectul de lege privind atribuirea unui BIROU și asistent personal lui Timofti stârnește noi CONTROVERSE: „Poate îi dăm o UNDIȚĂ și o bucată de iaz”

Politică 09.12.2016 15:24 Vizualizări3129 Autor: Ziarul National
Proiectul de lege privind atribuirea unui BIROU și asistent personal lui Timofti stârnește noi CONTROVERSE: „Poate îi dăm o UNDIȚĂ și o bucată de iaz”


UPDATE // Parlamentul a aprobat proiectul de lege potrivit căruia foștii președinți vor fi asigurați cu birou și asistent personal pentru o perioadă de patru ani.

După ce ieri proiectul de lege privind atribuirea unui birou și asistent personal pentru viitorului ex-președinte a fost votat în prima lectură, Comisia juridică pentru numiri și imunități propune în aceste momente ca inițiativa să fie votată în lectură finală. Acest lucru i-a nemulțumit pe deputații socialiști și liberal-democrați.

„De ce atâta grabă cu acest proiect de lege? Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații au zece zile la dispoziție pentru a veni cu amendamente. Poate eu vreau ca în afară de cabinet și asistent personal să-i mai atribuim prin lege o undiță, o bicicletă, poate o bucată de iaz. Să-mi mai facem gratis și un abonament la Monitorul Oficial”, a glumit socialistul Vasile Bolea.

De aceeași părere este și președintele fracțiunii liberal-democraților, Tudor Deliu. „E o încălcare flagrantă a Regulamentului Parlamentului. Se zvonește prin târg că acest proiect de lege era condiționat de faptul că președintele îl va numi în funcție pe procurorul general. Ieri deja a fost numit procurorul, așa că putem să retragem acest proiect”, a spus Deliu.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că deputații ar trebui să aibă un minim respect pentru instituția prezidențială.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md