12:47:12 02.06.2020
 
Stiri

De ce Occidentul ar fi „TRĂDAT” PD în timpul crizei din luna iunie? Candu: „Asta nu le-a plăcut multora, ei vor să se comporte cum vor ei”

Politică 22.07.2019 12:04 Vizualizări4378 Autor: Ziarul National
De ce Occidentul ar fi „TRĂDAT” PD în timpul crizei din luna iunie? Candu: „Asta nu le-a plăcut multora, ei vor să se comporte cum vor ei”


Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, consideră că Occidentul a fost nemulțumit de faptul că fosta guvernare a luat decizia de a stopa întâlnirile diplomaților străini acreditați în R. Moldova cu diferiți politicieni, oameni de afaceri sau reprezentanți ai societății civile, fără a anunța în prealabil Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Din punctul meu de vedere, factorul extern a fost crucial în acest transfer pașnic de putere şi în aşa condiții, suntem curioși să știm dacă nu aţi fost trădați de occidentali. PD până în 2017 a fost un partid cu o linie independentă: ne întâlnim cu ambasadori, dar deciziile le luăm noi”, a spus analistul politic Cornel Ciurea, în cadrul unei emisiuni de la Prime TV, la care a participat și Andrian Candu.

„Aveam mulți simpatizanți încă atunci când am decis ca orice întâlnire să fie coordonată prin MAEIE. Toți se întâlneau, dar MAEIE nu avea habar ce vorbea Candu sau alţii. Ne-am trezit şi, acum este așa, că diplomații se duc unde vor fără să anunțe MAEIE. Atunci am zis că să se facă totul prin MAEIE, căci există putere suverană în țară. Asta nu le-a plăcut multora, ei vor să se comporte cum vor. Ambasadorii noștri nu deschid ușa în SUA, Germania cu încălcarea regulilor… De asta, în ultimii doi ani au fost stabilite niște reguli pentru diplomați. Asta a creat supărări”, a explicat Candu.

Potrivit democratului, aceste măsuri au fost luate pentru că „R. Moldova trebuie respectată”.

„Când au venit unii emisari pentru a discuta o majoritate sau alta, noi am decis că este o influență externă în formarea guvernării. De exemplu, Kozak a venit și și-a dat cu părerea… Unii cu sânge au zis că nu vor face coaliție cu PSRM… Avem guvernarea pe care o avem şi, dacă unde promisiuni nu le-au respectat, măcar să respecte agenda cetățenilor”, a afirmat Andrian Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Andrei 22.07.2019 13:51

Mari gogomănii mai toarnă acest Candu...PD-ul nu-l mai putea suporta nici poporul, care a demonstrat-o la alegeri, nici cei din exterior, care erau mereu minţiţi cu aşa numite reforme şi curs proeuropean.

Cornel 22.07.2019 14:35

Important e ca echipa democratilor va renaste si va continua sa munceasca pentru oameni si Moldova!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md