13:56:25 18.11.2019
 
Stiri

De ce la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală nu se mai pot face investigații în acest an? Răspunsul CNAM

Social 10.08.2015 12:30 Vizualizări1722 Autor: Galina Munteanu
De ce la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală nu se mai pot face investigații în acest an? Răspunsul CNAM

Începând de astăzi, 10 august, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va evalua modul în care Centrul Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a îndeplinit condiţiile contractului încheiat, dar și cum insituția medicală a valorificat mijloacele financiare prevăzute în contract, motiv care a dus la nerespectarea planului de prestare a serviciilor medicale.

Decizia a fost luată după ce CRDM a spus că nu mai face programări până la sfârşitul anului pentru investigaţiile în baza asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM). „Planificarea volumului de servicii medicale conform contractului semnat este responsabilitatea managerului instituţiei medicale”, se precizează într-un comunicat de presă al CNAM.

Instituția a încheiat pentru anul curent cu CRDM un contract de prestare a serviciilor medicale în valoare de 45 de milioane de lei. În iunie curent, a fost semnat un acord adiţional, care prevede majorarea cu șase milioane de lei a sumei contractate. Astfel, valoarea totală a contractului semnat pentru acest an cu CRDM este de 51 de milioane de lei.

În şapte luni ale anului curent, CRDM a prestat servicii de 38 de milioane 600 de mii de lei şi a depăşit cu 11 milioane 310 mii de lei suma contractată pentru perioada respectivă.

Totodată, CNAM susține că, pentru anul curent, au fost semnate contracte privind prestarea serviciilor de înaltă performanţă şi cu alte peste 40 de instituţii medicale din R. Moldova. Aceste servicii sunt acordate în baza biletului de trimitere, eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist atât în cazul urgenţelor medicale, cât şi al investigaţiilor programate.

Precizăm că, începând cu 1 august curent, cetățenii R. Moldova nu-și mai pot face investigații la CRDM în baza poliței de asigurare. Instituția a anunțat că pachetul de servicii contractate de CNAM pentru anul curent a fost realizat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2019 09:18 Nicolae Negru Misterul demisiei Maiei Sandu sau po...

15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md