14:07:09 14.07.2020
 
Stiri

FOTO // Ce au făcut patronii de cluburi din R. Moldova, după ce au aflat că vin inspectorii

Social 03.11.2015 13:12 Vizualizări2769 Autor: Galina Munteanu
FOTO // Ce au făcut patronii de cluburi din R. Moldova, după ce au aflat că vin inspectorii


După tragedia de la sfrâșitul săptămânii trecute din clubul Colectiv din București, România, unde 32 de persoane și-au pierdut viața, iar alte peste o sută sunt în stare gravă la spital, responsabilii din domeniu de la Chișinău s-au mobilizat.

Astfel, începând de astăzi, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI începe să verifice toate cluburile de noapte în care concomitent se află mai mult de 50 de persoane.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor merge în cluburi de noapte, cinematografe, teatre şi săli de ceremonii pentru a vedea dacă sunt respectate regulile antiincendiare.

Câteva cluburi din centrul capitalei au fost deja inspectate, iar patronii acestora riscă să rămână fără autorizație de funcționare.

„Au fost depistate mai multe încălcări ale regulilor de apărare împotriva unui incendiu, cum ar fi căile de evacuare, mijloacele primare de stingere a incendiilor, rețelele electrice care nu corespund rigorilor și un șir de alte încălcări”, a spus șeful Detașamentului Pompieri și Salvatori din sectorul Centru, Leonid Cornescu.

Potrivit lui Cornescu, în cazul depistării unor încălcări, responsabilii obiectivelor vor fi sancţionaţi administrativ, fiindu-le oferit un termen de înlăturare a deficienţilor. Cei care nu se vor conforma reglementărilor legale, riscă să rămână cu afacerea suspendată, în urma unei proceduri iniţiate de instituția supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor.

La verificarea obiectivelor vor fi antrenaţi peste 150 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale pe o perioadă de 15 zile.

Responsabilii de la DSE susțin că, îndată ce au aflat că localurile vor fi inspectate, mulți patroni de cluburi au anunțat că acestea intră în reparație, iar alții chiar au suspendat activitatea pentru o anumită perioadă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md