16:09:22 17.01.2019
 
Stiri

De ce este recomandat să fii „o mamă leneşă”

Actualitate 31.12.2017 16:02 Vizualizări5710 Autor: Ziarul National
De ce este recomandat să fii „o mamă leneşă” Sursa: digi24.ro

Anna Bîkova, un psiholog al cărei renume a depăşit de mult graniţele Federaţiei Ruse, ne explică de ce este indicat să fii „o mamă leneşă”, adică de ce să nu faci nimic din ce poate face copilul singur.

„O mamă leneșă este aceea care nu face nimic din ceea ce poate face copilul singur. În carte, cuvântul leneșă este cu ghilimele. Este o ușoară ironie. Dacă părinții sunt excesiv de atenți cu cel mic, ei nu-l lasă să fie independent.

Dacă cel mic, să presupunem, se gândește că vrea o jucărie... luăm, de exemplu un copil mic de șase luni care vrea să ajungă la jucării... Dacă părinții anticipează această nevoie și-i dau jucăria, el nu-și exprimă emoțiile care îl ajută să ajungă la scopul lui.

Îl privează de bucuria de a face singur acest gest, de a avea o realizare. Și aici avem două situații diferite. Copilul care ajunge singur la ceea ce-și dorește și se bucură că a luat jucăria și copilul căruia i s-a dat jucăria, a primit-o.

O situație asemănătoare este și atunci când copilul vrea să aprindă singur lumina și bunica, prevăzătoare, o aprinde pentru el. Ea sare și face acest lucru în locul copilului. A vrut să ajute, dar de fapt a distrus planul copilului. A distrus momentul în care putea fi independent,” explică Anna Bîkova, expert Hand in Hand Parenting.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md