Cum să faci cotlete de porc fragede
2896
sursa: eva.ro Au un gust deosebit, dar dacă le usuci excesiv nimeni nu le va aprecia. Află cum poți pregăti cotlete de porc fragede și aromate, care vor face deliciul invitaților.
Temperatura contează foarte mult în momentul în care vrei să obții cotlete savuroase, dar nu prea uscate sau chiar arse. Carnea va avea un gust special dacă respecți temperatura necesară, precum și alte indicații legate de modul de selecție și preparare. Cu excepția cazurilor în care ai la masă vegetarieni este puțin probabil ca niște cotlete de porc fragede să nu fie cel puțin la fel de apreciate ca și desertul. Nu este foarte complicat să reușești, ci trebuie să respecți câteva metode practice pentru a găti eficient. Timpul petrecut în bucătărie va fi util și nu va trebui să te chinui să salvezi cotletele excesiv de uscate folosind sos sau alte opțiuni.
Iată cum poți obține cotlete de porc fragede:
1. Alege cotlete mai groase, cu tot cu os
Cotletele subțiri se vor pătrunde prea repede și crește riscul să le arzi sau să le rumenești prea mult. Cotletele subțiri fără os sunt mai potrivite pentru șnițele. Nu te gândi că vei pierde mai mult timp pentru simplul fapt că și osul este inclus. Experții bucătari au constatat că timpul nu diferă prea mult și că nu vei usca prea tare cotletul dacă lași osul. Poți păstra osul pentru a prepara o ciorbă mai încolo.
2. Condimentează bine cotletele
Pune cotletele pe un fund de lemn și folosește patru linguri de sare. Continuă cu piper proaspăt măcinat, asigurându-te că ai creat un strat uniform pe toate părțile cărnii.
3. Lasă cotletele să se odihnească
Lasă carnea asezonată cu sare și piper cel puțin 30 de minute la temperatura camerei. Dacă vrei să obții o aromă intensă o poți lăsa chiar până la două ore. Pe măsură ce carnea se apropie de temperatura camerei va fi mai ușor de gătit și se va pătrunde uniform. După acest interval tamponează ușor cotletele cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umezeală.
4. Rumenește cotletele la foc mediu
Încălzește o lingură de unt sau ulei într-o tigaie până când începe să lucească. În acel moment adaugă cotletele într-un singur strat. Lasă-le un minut, apoi întoarce-le pe partea cealaltă. După ce a trecut un minut întoarce-le din nou. Fă acest lucru aproximativ de cinci ori pe fiecare parte.
Dar de ce trebuie să le întorci tot timpul? Dacă le vei lăsa pe aceeași parte vei observa în scurt timp că marginile încep să se strângă. Întorcându-le des te asiguri că vor rămâne netede și uniforme, iar carnea se rumenește la fel pe toate părțile.
5. Adaugă unt și ierburi aromatice sau condimente
După ce ai întors cotletele pe ambele părți de cinci ori oprește focul și adaugă 50 g de unt moale, nesărat, plus ierburi aromatice și condimente precum rozmarin, cimbru, ghimbir, foi de dafin sau fulgi de ardei iute.
Ierburile aromatice și condimentele vor infuza untul care se topește cu o aromă complexă. Folosește o lingură și pune amestecul peste cotletele fierbinți. Continuă până când observi că nu mai fac spumă. Mută cotletele pe un fund de lemn.
6. Lasă cotletele să se odihnească, din nou
În timp ce cotletele stau pe fundul din lemn temperatura cărnii va continua să crească pe măsură ce aromele se redistribuie, iar carnea se frăgezește. Le poți înfășura și în folie de aluminiu, dar cel mai important este să nu le atingi timp de 10 minute.
7. Servește
Poți servi cotletele așa cum sunt sau poți îndepărta partea cu os. Combină-le cu o garnitură de cartofi la cuptor sau cu o salată de crudități și vei obține o masă delicioasă, pe placul tuturor.
Sursa: eva.ro
01.02.2019
18:30
3534
REȚETĂ // Cel mai rapid aperitiv – chiftele de cartofi cu brânză
28.01.2019
14:19
4248
REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
25.01.2019
17:19
3466
REȚETĂ // Budincă de cafea
22.01.2019
15:19
3411
REȚETĂ // Desert rapid și gustos - Omletă cu mere
19.01.2019
15:04
3060
REȚETĂ // Orez cu pui
17.01.2019
18:30
3505
REȚETĂ // Friptură delicioasă cu ciuperci
15.01.2019
17:21
5261
REȚETĂ împărătească // Pui Marengo
14.01.2019
17:40
3680
REȚETĂ // Sănătos și gustos. Supă crema de dovleac cu parmezan
28.12.2018
13:19
2307
REȚETE // Cocktailuri DELICIOASE pe care le poți prepara de Revelion. Îți vei surprinde invitații!
26.12.2018
16:30
2459
REȚETĂ // Tort Dracula
24.12.2018
08:04
3780
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
19.12.2018
08:30
48601
REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
06.11.2025
20:30
319
Republica Moldova, invitată pentru prima dată la reuniunea fiscală europeană TADEUS: Pas spre integrarea în UE
06.11.2025
20:27
428
Schimbări meteo în Republica Moldova pe 07.11.2025
06.11.2025
20:22
401
Aderarea Moldovei la UE: Victoria finală dorită de Igor Boțan în fața presiunilor externe
06.11.2025
19:35
343
Premierul Munteanu și ambasadorul UE discută despre accelerarea integrării europene a Moldovei
06.11.2025
19:30
458
Militar rus condamnat pe viață în Ucraina pentru executarea unui prizonier de război ucrainian
06.11.2025
18:59
418
Igor Grosu propune un nou Secretar general al Parlamentului: Victor Agrici, omul din interiorul PAS
06.11.2025
18:36
364
CEC oferă finanțări partidelor în funcție de voturi și candidați aleși, dar unele formațiuni rămân fără alocații în noiembrie și decembrie
06.11.2025
18:26
421
Moldova și Ucraina își consolidează parteneriatul pentru integrarea europeană: Întrevedere între Alexandru Munteanu și ambasadorul ucrainean
06.11.2025
18:23
380
România, pilon de sprijin esențial pentru Republica Moldova - Mulțumirile lui Mark Rutte
06.11.2025
17:59
355
Parteneriatul Global pentru Educație sprijină modernizarea sistemului de învățământ din Moldova cu proiecte ambițioase și finanțări semnificative
06.11.2025
17:56
379
Întâlnire strategică moldo-ungară: Modernizarea agriculturii și investiții europene esențiale pentru viitor
06.11.2025
17:44
350
Republica Moldova avansează cu pregătirile pentru gestionarea fondurilor europene: scenarii și pași esențiali discutate într-o ședință consultativă
06.11.2025
17:33
328
Mihai Popșoi discută cu ambasadorii României și Ucrainei despre parteneriatul strategic și cooperarea bilaterală
06.11.2025
17:30
481
Președintele Adunării Populare a Găgăuziei neagă legăturile cu Ilan Șor, dar vizitele și declarațiile sale stârnesc suspiciuni în Comrat
06.11.2025
17:29
362
Cooperare strategică între Moldova, România și Ucraina pentru dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere în cadrul unei reuniuni cheie la Uzhhorod
06.11.2025
16:49
438
Revoluție medicală: Plasturele inteligent care promite regenerarea inimii după infarct, dezvoltat de cercetătorii MIT
06.11.2025
16:48
387
Moldova avansează pe calea integrării europene: Cristina Gherasimov discută reformele cu oficialii de la Bruxelles
06.11.2025
16:30
376
Experți moldoveni redefinesc curriculumul educațional pentru o generație ancorată în valori și competențe europene
397
Moldova și Olanda își unesc forțele pentru a revoluționa sectorul horticol local
06.11.2025
15:51
462
Curtea Constituțională confirmă mandatele pentru opt deputați supleanți aleși pe lista PAS
432
Vicepremierul Valeriu Civeri discută cu ambasadorul Irlandei despre eforturile de reintegrare a Republicii Moldova
419
Agentul Guvernamental Andrei Briceac a vizitat Procuratura Generală: Discuții despre consolidarea cooperării în apărarea intereselor statului la CtEDO
06.11.2025
14:55
615
Sancțiuni pentru partidele care implică biserica în campania electorală, propune Alexandru Tănase
06.11.2025
14:30
497
Polonia pregătește marele program de instrucție militară pentru a antrena 400.000 de cetățeni până în 2026
06.11.2025
14:10
495
Dialog strategic între Premierul Munteanu și reprezentantul SUA: Proiecte esențiale pentru dezvoltarea Moldovei
Republica Moldova, invitată pentru prima dată la reuniunea fiscală europeană TADEUS: Pas spre integrarea în UE
Schimbări meteo în Republica Moldova pe 07.11.2025
Aderarea Moldovei la UE: Victoria finală dorită de Igor Boțan în fața presiunilor externe
Premierul Munteanu și ambasadorul UE discută despre accelerarea integrării europene a Moldovei
1 MDL
1 EUR
19.68
1 USD
17.13
1 RON
3.87
1 RUB
0.21
1 UAH
0.41


Inapoi














