10:20:10 13.09.2025
Stiri

Cum îți prepari „lapte de aur”, un puternic elixir natural care purifică sângele și regenerează ficatul

Știri 11.02.2020 08:30 Vizualizări3043
Cum îți prepari „lapte de aur”, un puternic elixir natural care purifică sângele și regenerează ficatul

Cum îți prepari ”lapte de aur”. Turmericul provine din India, unde a fost utilizat de-a lungul secolelor atât în bucătărie, cât și pentru prepararea diferitelor remedii naturale sau a produselor de îngrijire. Efectele sale benefice se datorează compusului activ, curcumina.

Următoarea rețetă ayurvedică combină două condimente incredibile, turmericul și piperul, băutura rezultată fiind nu doar foarte sănătoasă, ci și delicioasă și recomandată întregii familii, informează doctorulzilei.ro.

Beneficiile laptelui de aur

Potrivit www.healthyandnaturalworld.com, puteți bea „lapte de aur” în fiecare zi, bucurându-vă de efectele benefice ale acestei băuturi:

  • Este antiseptică și analgezică, putând fi folosită în locul pastilelor
  • Detoxifiază ficatul și purifică sângele
  • Întărește sistemul imunitar
  • Este eficient în cazul bolilor reumatice

    Petru a pregăti băutura, sunt necesare două etape. În primul rând trebuie să faceți pasta de turmeric:
    • ½ ceașcă cu apă pură
    • ¼ ceașcă pudră de turmeric
    • ½ linguriță piper negru măcinat

      Puneți pe foc o tigaie la temperatură medie. Turnați apa, adăugați turmericul, piperul și amestecați bine până când obțineți o mixtură omogenă. Dupa circa 8 minute, pasta este gata. Dacă devine prea uscată, adăugați puțină apă.

      Așteptați să se răcească și depozitați-o într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică. Pasta poate fi păstrată la frigider timp de 2-3 săptămâni. După acest interval, amestecul capătă un gust metalic și nu ar mai trebui consumatș

      Unele persoane aleg să consume pasta direct, în locul analgezicelor. Pentru dureri severe, se recomandă o linguriță pe zi.

      Lapte de aur. Rețetă
    • ¼ linguriță de pastă de turmeric
    • 1 ceașcă lapte vegetal
    • 1 linguriță ulei de cocos
    • Puțină miere (sau orice alt îndulcitor natural), după gust

      Puneți pe foc laptele și pasta de turmeric într-un ibric. Încălziți mixtura amestecând-o, fără a o clocoti. Luați lichidul de pe foc și în momentul în care a început să se răcească adăugați mierea și uleiul.
Autor:
Stiri relevante
13.09.2025 08:41 208 Horoscopul zilei 13.09.2025
Top stiri
13.09.2025 08:41 58 Horoscopul zilei 13.09.2025

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte