Cum i-a răspuns premierul Filip unui moldovean din diasporă la întrebarea: „Nu e mai bine ca R. Moldova să se unească cu România?”


Un cetățean al R. Moldova, stabilit peste hotare, l-a întrebat astăzi, în cadrul Congresului al VII-a al Diasporei, care se desfășoară la Palatul Republicii, pe premierul Pavel Filip dacă nu crede că unirea R. Moldova cu România ar duce la rezolvarea problemelor de pe malul stâng al Prutului, iar cetățenii vor trăi mai bine.
Premierul s-a declarat un statalist înrăit, afirmând că „nimic nu poate fi mai important, mai minunat ca independența și suveranitatea” care te face să te simți liber: „Toate statele luptă pentru independență”.
Apoi, premierul a dat exemplul propriei vieți raportată la statul R. Moldova. Acesta a spus că, în momentul în care a fost votată independența R. Moldova, el avea „exact 25 de ani”. Atunci finisase studiile și căuta să-și facă „o familie și un rost în viață”. Adică, până la 25 de ani a învățat, iar după aceea „a creat”, sugerând că R. Moldova, care împlinește 25 de ani de independență pe 27 august curent, ar trebui să înceapă „să creeze”, mai ales că la Chișinău există „stabilitate”.
„Noi putem deveni un stat puternic în care cetățenii să trăiască bine”, a zis Filip.
Ministra Cuturii, Monica Babuc, prezentă și ea la Congres, a declarat, însă, că se consideră „în egală măsură și moldoveancă, și româncă”. Dar, a zis ministra, societatea moldovenească este dispersată și „nu putem interzice unei părți mari să se considere moldoveni”.









































































