12:39:41 21.07.2024
Stiri

Cum GLUMEȘTE Donald Trump despre o posibilă întâlnire dintre oficialii nord-coreeni și cei americani

Știri 05.03.2018 15:40 Vizualizări1199 Autor: Ziarul National


Cum GLUMEȘTE Donald Trump despre o posibilă întâlnire dintre oficialii nord-coreeni și cei americani Sursa: ziare.com

Donald Trump a ironizat, în cadrul unui discurs umoristic la un dineu cu jurnaliștii, o eventuală întâlnire dintre oficiali americani și reprezentanți ai regimului nord-coreean, spunând că aceasta ar fi posibilă numai după ce nord-coreenii se „denuclearizeaza”. Totuși, jurnaliștii prezenți nu au fost convinși că ar fi doar o glumă.

„Acum vorbim, apropo, au sunat în urmă cu câteva zile. Au spus «ne-ar plăcea să vorbim». Și am spus «La fel și noi, dar trebuie să vă denuclearizați, trebuie să vă denuclearizați»”, a declarat Trump la cina anuală a Clubului Gridiron, scrie Reuters.

„Ne vom întâlni și vom vedea dacă se întâmplă ceva pozitiv”, a adăugat președintele american.

Nu este clar dacă Trump a făcut aceste afirmații în glumă ori discuțiile oficiale între SUA și Coreea de Nord sunt iminente.

„Nu voi exclude discuțiile directe cu Kim Jong Un. Pur și simplu nu”, a mai declarat președintele SUA.

Trump a glumit pe seama sa, afirmând: „În ceea ce privește riscul de a se confrunta cu un nebun, aceasta este problema lui, nu a mea”, făcând referire la liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, după ce Phenianul l-a numit „țicnit” pe Trump în trecut.

Declarația vine în contextul în care o delegație oficială din Coreea de Sud se va afla, luni, la Phenian, în principal pentru a discuta despre cum pot fi îmbunătățite relațiile dintre Phenian și Washington, dar și situația din peninsulă.

Astfel, după vizita de două zile din Coreea de Nord, oficialii sud-coreeni vor merge în Statele Unite, pentru a-i informa pe oficialii americani despre discuțiile avute la Phenian, potrivit informațiilor provenite de la administrația prezidențială de la Seul, scrie Reuters.

Tot sâmbătă, Donald Trump a glumit și pe seama posibilității unei președinții pe viață, liderul de la Casa Albă arătându-se invidios pe felul în care omologul chinez, Xi Jinping, a reușit să elimine limita de două mandate prezidențiale.

Într-o înregistrare audio difuzată de CNN și preluată de Reuters și DPA, Trump a exclamat: „Acum e președinte pe viață, președinte pe viață. Și e mare! Și iată, a putut face asta. Cred că e grozav. Poate ar trebui să încercăm și noi într-o bună zi”, scrie ziare.com.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md