04:12:56 25.06.2021
 
Stiri

Cum e să PIERZI TOTUL în 100 de zile: „Dodon a luat-o rău pe arătură și a pierdut orice simț politic. A devenit total irațional și este disperat. PAS va putea obține 50 la sută la alegerile anticipate”

Actualitate 16.04.2021 10:28 Vizualizări38674 Autor: Ziarul National
Cum e să PIERZI TOTUL în 100 de zile: „Dodon a luat-o rău pe arătură și a pierdut orice simț politic. A devenit total irațional și este disperat. PAS va putea obține 50 la sută la alegerile anticipate”


Socialistul Igor Dodon și-ar fi pierdut „orice simț politic”, după ce a fost învins la alegerile prezidențiale de Maia Sandu. Mai mult, fostul președinte ar fi devenit „irațional și disperat”, iar din acest motiv a rămas fără guvern și acum riscă să intre cu mult mai puțini deputați în viitorul Parlament al R. Moldova. De această părere este analistul politic de la București, Cristian Hrițuc. Momentul de cotitură în această „victorie de etapă” pentru Maia Sandu a fost retragerea misterioasă a Marianei Durleșteanu din cursa pentru funcția de premier.

„Curtea Constituțională (CC) din R. Moldova a spus că Parlamentul poate fi dizolvat. Este un pas firesc, după ce Dodon și-a pus partidul să voteze de două ori împotriva premierului nominalizat de Maia Sandu. Este o victorie importantă a Maiei Sandu, care începuse foarte prost această poveste. După ce pierduse două lupte la CC, Maia Sandu a fost salvată de două lucruri: retragerea premierului desemnat de PSRM, Mariana Durleșteanu, și de faptul că socialiștii nu au votat a doua oară candidatul la funcția de premier propus de președinta R. Moldova. Dar retragerea Marianei Durelșteanu a fost surpriza totală, care a schimbat paradigma. Cine a orchestrat această mișcare? Cine a avut forța să o facă pe Durleșteanu să se retragă când Dodon era la consultări cu Maia Sandu? Da. Așa e, Vestul”, a precizat fostul consilier al președintelui Traian Băsescu.

Potrivit lui Hrițuc, Maia Sandu nu a fost singură în această perioadă, la fel cum nu a fost singur nici Igor Dodon.

„A fost asistată de partenerii de dezvoltare din Vest. Cine se uită un pic pe CV-ul Marianei Durleșteanu și mai cunoaște cum se mișca lucrurile într-un stat la granița UE își poate face o imagine mai bună. Nici Dodon n-a fost singur. A fost asistat de Rusia. De ce a ales să piardă guvernul, să îl pună pe Chicu să demisioneze? De ce a ales să nu voteze a doua oară un guvern PAS și să îl demită după trei luni?

L-au sfătuit rușii prost? Mai degrabă Dodon a luat-o rău pe arătură. Și-a pierdut orice simț politic. Prima declarație a lui după verdictul CC: nu recunoaște decizia. Este clar că fostul președinte a devenit total irațional și este disperat. Dodon a pierdut tot ce se putea: Președinția, guvernul, iar în ritmul asta probabil va ajunge un „fugar”. Vestul a câștigat acest meci cu Estul”, a remarcat acesta.

Totuși, analistul avertizează că este vorba de „o victorie de etapă”.

„Acum este nevoie ca forțele proeuropene să obțină o majoritate la alegerile viitoare. De fapt, doar PAS va putea obține 50 la sută. Restul partidelor proeuropene nu vor face pragul. Dacă Maia Sandu nu va avea o majoritate în viitorul Parlament, atunci se va ajunge iar la un blocaj politic. La cum s-a mișcat Vestul în ultimii doi ani, sunt toate șansele ca Maiei Sandu să îi fie asigurată majoritatea”, a conchis Hrițuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 16.04.2021 11:20

Nici un vot kuliocarilor si acolitilor acestora.

Tarnacop 16.04.2021 11:38

Poate i-l lasam sa se ingroape definitiv - lumea doar nu-i oarba, vede ce impostor descreerat este Dodon.

nicolae 16.04.2021 17:13

mi se pare ce dece nu are nevoe acum președitele Sandu asta de felicitările lui Hrițuc și alții ca dînsu. unde a mers la președinde, cum a mers, cine a pus umărul, numai nu alde Hrițuc...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md