11:13:57 22.07.2024
Stiri

Corman este gata să spună membrilor CNI din ce venituri și-a construit o casă mai scumpă decât veniturile pe care le-a obținut

Politică 17.07.2013 16:22 Vizualizări1351 Autor: Ziarul National


Corman este gata să spună membrilor CNI din ce venituri și-a construit o casă mai scumpă decât veniturile pe care le-a obținut
„Eu văd Comisia Națională de Inregritate (CNI) ca fiind un gardian al funcționarilor publici, care trebuie să-i pună la respect, astfel încât ei,  la timp și în corespundere cu prevederile legislației, să-și declare averile, conflictele de interese”.

Declarația îi aparține președintelui Parlamentului, Igor Corman, și a fost făcută astăzi în cadrul unei vizite de documentare la CNI. Președintele Parlamentului a menționat că instituția este „un pionier la început de cale”, iar pentru ca să facă față aștepărilor, sunt necesare unele ajustări în legislație.

„Trebuie să facem regulă în acest domeniu, iar demnitarii să-și declare transparent averile”, a menționat Corman. Acesta s-a oferit să fie primul demnitar de stat a cărui declarație de venituri și interese să fie verificată, subliniind că este gata să vină în fața CNI să răspundă la toate întrebările instituției.

La rândul său, președintele CNI, Anatolie Donciu, a menționat că, pe viitor, membrii CNI  își propun să găsească „ac de cojoc” și pentru demnitarii care își ascund proprietățile, scriindu-le pe numele apropiaților.

„Acum conlucrăm cu alte instituţii similare de peste hotare în vederea semnării unor acorduri. Considerăm prioritare iniţiativele legislative ce ţin de verificarea averilor persoanelor care sunt înregistrate pe alt nume, pentru a-i acorda comisiei noastre competențe de activitate operativă,  investigativă. Comisia activează în plină forță, dar avem nevoie și de susținerea Parlamentului pentru eficientizarea activității ", a menționat  Anatolie Donciu.

Ziarul NAȚIONAL a scris anterior despre faptul că spicherul Igor Corman şi-a dat anul trecut în exploatare casa pe care a construit-o timp de doi ani. Aceasta are o suprafaţă de 185,4 metri pătraţi şi o valoare cadastrală de 2 247 367 de lei. Cel puţin, aşa a indicat preşedintele Parlamentului în declaraţia sa de avere pentru anul 2012. Totodată, venitul familiei Corman în ultimii patru ani a constituit în total puţin peste 900 de mii de lei (!). Corman nu a indicat în declarațiile de avere faptul că ar fi luat vreun credit în ultimii patru ani sau că ar fi deţinut economii.

Galina Munteanu

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md