01:07:06 24.01.2021
 
Stiri

Condiția lui Putin pentru Dodon: să pupe mâna, să fie plăcut și de folos

Politică 05.04.2020 11:10 Vizualizări3642 Autor: Ziarul National
Condiția lui Putin pentru Dodon: să pupe mâna, să fie plăcut și de folos


Trustia, elegii politikoase

Dodon le-a dat o lecție omologilor săi occidentali cum trebuie să-i împrumute lui banii lor. „Luați exemplu de la Putin, - le-a spus Dodon, - el nu pune condiții prostești ca voi, - să las eu procurorii și judecătorii de capul lor, ca să-i persecute pe oricine încalcă legea, așa ajungem la anarhie, mâine-poimâine se apucă să persecute prezidentu și pe prima ledi Galea, de unde luăm banii, îi interesează pe toți banii noștri, invidia moldovnească îi omoară, iar de jurnaliști nici nu mai spun – ți se bagă cu camera-n suflet, niciun respect elementar, eu pentru dânșii îs ca un coronavirus, subiect de știre; la noi, la pravoslavnici, nu se dă cu picioru în valorile tradiționale, în credință, familie, prezident – eu, ca și Putin, îs unsul lui Dumnezeu; pe Putin nu-l interesează ce fac eu acasă la mine, fă ce vrei cu banii, Igari, totuna ai să-i întorci cu procente. E clar că el nu dă oricui, că trebuie să pupi mâna care îți dă, nu să scuipi, să fii de folos, adică util; el dă la oameni cu credință în valorile noastre tradiționale, care nu strigă integrarea europeană cu orice preț ori cere la fiecare cinci minute retragerea trupelor ruse, ori afișază întruna că Crimeea îi teritoriu ucrainean – ce ne pasă nouă de Crimeea? Trebuie să fim mai deștepți, dacă îi place lui Putin să lăudăm Uniunea Eurasiatică, de ce să nu o lăudăm? Omul nu pune condiții, dar, dacă îți trebuie și ceri bani, îi faci omului plăcerea….

….Și mai trebuie să știi cum să dai. A împrumuta bani îi o artă pentru ruși, pentru Occident - îi o procedură ca oricare alta. Îi lipsește sacralitatea! Niciun mister! Cine știe câte milioane de dolari a primit Guvernul Maiei Sandu de la UE? Poate doar Maia Sandu și minstra ei de finanțe, dacă o mai ține minte cineva. S-a anunțat, s-a făcut și s-a uitat. Rușii nu procedează așa. Un împrumut pentru dânșii îi un act epocal, despre care se va scrie în manualele de istorie, nepoții și răs-strănepoții lor ne vor aminti cum am împrumutat bani de la ei. Ei au anunțat cu jumătate de an în urmă că ne vor împrumuta 500 de milioane și toată lumea a reținut cifra. Peste vreo două luni s-a precizat, cu un ton mai jos, că vor fi 300 de milioane, pe urmă – 200 de milioane, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură, vor veni, nu vor veni, și, de fapt, nici nu mai contează, efectul necesar a fost atins – Rusia dă bani fără condiții, prietenul bun la nevoie se cunoaște, pe când Occidentul vrea să ne omoare specificul național, ne pune condiții draconice, pe care nu le vom putea îndeplini nici în jumătate de secol, fiindcă noi nu suntem făcuți pentru democrație, moldovenilor noștri le place Stalin, Putin, lideri de curse lungi, ei nu au încredere în lideri de cinci minute, azi este, iar mâine a pierdut alegerile ori nu mai are dreptul să candideze. Un prezident care nu are vreun drept, pe care îl poate opri Constituția să facă ceva, nu este prezident, îi cârpă și nu merită să rămână în istorie. Fiindcă ce poți să faci în patru-cinci ani? Nici măcar să te arăți cu Galea mapamondului….!” Așa că eu vin a doua oară, da pe urmă mai vedem…”.

Acum stau și mă gândesc că e primăvară și o fi cântând păsărelele în capul lui Dodon sau poate el și-a ales greșit poporul… El are nevoie de un popor măreț, moldovenii nu îl pot aprecia la justa valoare – nu-i proroc în țara lui și spațiul de manifestare îi prea mic, fără anvergură, amploare, rezonanță pe măsură. I s-ar potrivi spațiul de la la Lisabona la Bladibostok, aici ar avea el și cu Ledi Galea unde să-și desfășoare în voie activitățile prezidențiale sub patronajul lui Kozak, fără să dea seama de unde au luat banii…

Al vostru felonofob, minavetnic, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


vasile 05.04.2020 11:33

Bai Buga! Vad ca te ai scurvit si tu ca si Shor,Usatai si alti veterai comunisti. Il ridici in ceruri pe gondon ca si vantul cand sufla un strop de urina magareasca.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md