00:30:20 13.08.2022
Stiri

​Companiile care activează în domeniul turismului și HORECA din R. Moldova, CONECTATE la cele cu profil turistic din Regiunea Centru a României

Actualitate 04.07.2022 10:22 Vizualizări1326 Autor: Livia Grecu
​Companiile care activează în domeniul turismului și HORECA din R. Moldova, CONECTATE la cele cu profil turistic din Regiunea Centru a României


Companiile cu profil turistic din Regiunea Centru a României și organizațiile similare din Republica Moldova sunt în proces de stabilite a parteneriatelor și relațiilor comerciale, după ce proiectul moldo-român de susţinere a companiilor din domeniul turistic a luat amploare la finele lunii iunie curent.

Conferința organizată în cadrul proiectului „RO-MD-DE: Conectarea companiilor în vederea creșterii exporturilor în sectorul turismului", finanțat de EUROCHAMBRES prin intermediul rețelei EU4BUSINESS: CONNECTING COMPANIES, s-a desfășurat, pe 28 și 29 iunie 2022, la Chișinău.Activitățile proiectului sunt organizate de Agenția de Dezvoltare Regională Centru din R. Moldova, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru din România.

Evenimentul a întrunit reprezentanți ai întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) din sectorul turismului și organizații de sprijin în afaceri din România și Republica Moldova.

„Avem certitudinea că, în cadrul acestui proiect, vom reuși să legăm prietenii și să stabilim parteneriate care vor impulsiona dezvoltarea sectorului turistic și a organizațiilor de sprijin în afaceri. Aceste activități vin să complimenteze un alt proiect din acest domeniu, finalizat de noi recent, care ține de inaugurarea a opt Centre de informare turistică pe lîngă muzee, şapte fiind din Regiunea Centru a R. Moldova și unul din Galați. Mulțumim partenerilor din România pentru sprijinul acordat în toate aceste inițiative și suntem profund recunoscători pentru prietenia și suportul primit”, a declarat directorul ADR Centru din R. Moldova, Pavel Trofin.La rândul său, Gabriela Ţârău, reprezentant ADR Centru Romania, a venit cu un mesaj de salut către toți participanții, continuând cu detalii generale despre proiect și accentuând importanța colaborării pe segmentul de promovare a turismului din aria proiectului. Î

n cele două zile de desfășurare a evenimentului, reprezentanții IMM-urilor din sectorul turismului și organizații de sprijin în afaceri din România și Republica Moldova au stabilit relații de parteneriat între organizațiile similare din cele două regiuni care va susține transferul de cunoștințe și competențe, implementarea de practici inovatoare și dezvoltarea unor inițiative comune ce au ca scop promovarea activelor turistice din Regiunea Centru, România și Regiunea Centru, Republica Moldova.

Participanții au asistat la prezentarea Programului Național de Dezvoltare a Turismului „Turism 2025” din Republica Moldova. De asemenea, au aflat afla detalii despre piața turistică din Republica Moldova, perspectivele de dezvoltare a sectorului turistic, precum și profilul turistului moldovean. Tot aici, a fost prezentat turismul rural și noile destinații turistice create în Regiunea de Dezvoltare Centru.
Cei prezenți la eveniment s-au familiarizat cu abordarea turismului în Regiunea Centru din România, prin accesarea informațiilor prezentate de reprezentanții instituţiei. Agenda conferinţei a inclus sesiuni de matchmaking, care prevăd discuții bilaterale moldo-române.

Totodată, a fost organizat un atelier de lucru cu tema „Marketingul în turism - prezentări și bune practici de promovare a resurselor turistice - abordări propuse de participanți, turism balnear, destinații EDEN”.

Obiectivul proiectului „RO-MD-DE: Conectarea companiilor în vederea creșterii exporturilor în sectorul turismului” este de a intensifica parteneriatele și relațiile comerciale dintre companiile cu profil turistic din Regiunea Centru a României cu organizații similare din Republica Moldova. Cele două Agenții pentru Dezvoltare Regională își propun să conecteze companiile care activează în domeniul turismului și HORECA, prin care să fie valorizate potențialele de dezvoltare în aceste sectoare economice, la nivelul celor două regiuni.

Proiectul este implementat în perioada iunie-octombrie 2022 și are o valoare estimată la 56 740 de euro, din care 95% reprezintă finanțare nerambursabilă. Activitățile principale prevăzute în proiect țin de organizarea vizitelor de studiu în vederea schimbului de experiență, creionarea potențialelor parteneriate dintre companiile/oragnizaţiile din cele două regiuni, elaborarea unor hărți online privind activele turistice din aria proiectului, elaborarea unui Ghid pentru promovarea sectorului turistic din R. Moldova, precum și alte activități de conștientizare privind posibilitățile de cooperare dintre organizațiile active în sectorul turistic din cele două regiuni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md