19:10:43 01.06.2020
 
Stiri

Cine-l trage de chică pe Chicu și de ce se teme Plahotniuc pentru reputația lui?

Politică 24.11.2019 12:08 Vizualizări5406 Autor: Ziarul National
Cine-l trage de chică pe Chicu și de ce se teme Plahotniuc pentru reputația lui?


Trustia, elegii politikoase

Trăgeți-l cineva de chică pe premierul Chicu! El zice că-i tehnocrat, dar se duce să-i pupe mâna Matușkăi Rusia și mai și împrumută bani de la ea! Nu știe el că Matușka rodnaia le împrumută doar lui ianucovici, voronini, dodoni etcetera și viceversa și, cum vede un tehnocrat, îi dă cu biciul? Nu-i plac tehnocrații, fiindcă știu tabla îmulțirii. Dacă nu l-a lovit și pe Chicu, e semn sigur că nu-l consideră tehnocrat, ci dodon.

Matușka a așteptat-o pe Maia Sandu, a așteptat-o cu nerăbdare, dar Maia nu s-a ținut de cuvânt și a pățit o moțiune de cenzură, când îi era procurorul general mai drag. De aceea, când s-a dus Chicu, n-a obținut nimic decât promisiunea de a iefteni gazele care oricum s-au ieftinit la ieșirea legendară pe piața mondială. Iar Chicu a bătut mătănii degeaba. E cum ai primi de pomană ceea ce ți se cuvine pe gratis. Aceasta nu e ieftinire tehnocratică, e gogoașă rumenită, pentru alegătorii molotoveni preparată.

Chicu scrie în programul său de guvernare tehnocrată că vrea „… aprofundarea paralelă a relațiilor atât cu Vestul, cât și statele din Est”! Euclid și Lobacevski s-ar răsuci în mormântul de la Putna! Căci un tehnocrat nu aleargă să prindă doi iepuri concomitent și nu se așază cu fundul în două corăbii, ca să nu-și ude pantalonii și basmaua, spune un proverb frankfurtez. Un geolog aprofundează acolo unde se aprofundează, nu sapă în Piața Roșie de granit. Căci Rusia ne iubește cu de-a sila, dar inversul este aproape imposibil. Spunem „aproape”, din punct de vedere paralel. Așa că Chicu a dat-o din nou în bară și iarăși trebuie tras de chică.

Iar cu „intensificarea eforturilor” pe direcția „recunoașterii internaționale a statutului de neutralitate militară a Republicii Moldova”, crede el că Vestul este debil din punct de vedere geometric și va recunoaște statutul de neutralitate cu tancurile ruse pe toloaca Republicii Moldova? Sau poate crede el că Matușka îi proastă ca noaptea polară și își va retrage cizmele, ca să-i creeze lui Chicu condiții pentru intensificarea eforturilor pe direcția recunoașterii internaționale a statutului de neutralitate militară a Republicii Molotova? Dacă nici Vestul, nici Matușka Rusia nu sunt proști/proaste, atunci cine rămâne Dodon?

Acum stau și mă gândesc la mesajul lui Plahotniuc de pe Facebuc. El s-a jurat că nu are de-a face nici în clin, nici în mânecă cu instalarea guvernului tehnocrat. De ce i-a trebuit lui să spună asta? Nu cumva s-a temut să nu-și păteze reputația?

Al vostru geometru, dilungat, abhorist, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md