03:34:24 22.05.2018
 
Stiri

Cine i-a luat locul lui Mircea Roșioru de la conducerea CSP

Social 10.01.2018 12:41 Vizualizări1018 Autor: Ziarul National
Cine i-a luat locul lui Mircea Roșioru de la conducerea CSP

Cu votul a nouă din cei zece membri prezenți la ședință, adjuncta procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Angela Motuzoc, a fost aleasă astăzi în funcția de președintă a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Motuzoc preia funcția deținută până la mijlocul lunii decembrie 2017 de către Mircea Roșioru. Aceasta a fost aleasă pentru un mandat de patru ani, care nu poate fi prelungit.

Procurora Angela Motuzoc activează în organele procuraturii din anul 2000 și este absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.

Noua șefă a CSP a declarat că își dorește să îmbunătățească imaginea procuraturii, inclusiv prin promovarea profesioniștilor în sistem.

Potrivit declarației sale de avere pentru anul 2016, Angela Motuzoc a câștigat peste 126 de mii de lei, iar soțul său avocat a adus acasă încă 122 de mii de lei. Familia Motuzoc deține, din 2012, un apartament de 90 de metri pătrați și o pătrime dintr-o altă locuință de 104 metri pătrați. Motuzoc mai arată că a achiziționat, în 2016, o mașină „Mitsubishi”, fabricată în 2012, cu numai 10 000 de lei.

Menționăm că, din componența nouă a CSP, constituit din 12 membri, fac parte patru membri de drept - procurorul general, procurorul-şef al al Procuraturii UTA Găgăuzia, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrul Justiţiei, cinci membri aleşi de Adunarea Generală a Procurorilor din rândul procurorilor în funcţie - Inga Furtună, procuror în Secţia combatere tortură în cadrul Direcţiei urmărire penală şi criminalistică a Procuraturii Generale; Andrei Roşca - procurorul-şef al Procuraturii Rezina; Adrian Bordianu - procuror-şef al Procuraturii Criuleni; Angela Motuzoc - adjunctul procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău şi Constantin Şuşu - procuror în Procuratura Sângerei.

Alţi doi membri ai CSP, Lilia Mărgineanu şi Ion Guceac, au fost aleşi din partea societăţii civile de către Parlament şi, respectiv, de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, urmând ca încă un membru al societăţii civile să fie ales prin concurs și de către preşedintele Republicii Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md