03:31:22 31.05.2023
Stiri

LISTA persoanelor care fac parte din NOUA echipă de conducere a PAS. Formațiunea de guvernământ a optat pentru alt secretar GENERAL decât Andrei Spînu. Deputatul Alaiba a rămas fară nicio funcție în PAS

Actualitate 15.05.2022 21:10 Vizualizări3546 Autor: Ziarul National
LISTA persoanelor care fac parte din NOUA echipă de conducere a PAS. Formațiunea de guvernământ a optat pentru alt secretar GENERAL decât Andrei Spînu. Deputatul Alaiba a rămas fară nicio funcție în PAS


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost astăzi ales în funcția de lider al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul celui de-al III-a congres al formațiunii.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în ziua în care formațiunea a împlinit șase ani de la fondare, a fost aleasă și o nouă conducere pentru următorii patru ani.


În rezultatul votului, prim-vicepreședinte a fost aleasă Natalia Gavrilița, iar secretar general - Artur Mija. Anterior, funcția de secretar general era deținută de Andrei Spînu.

Fără nicio funcție în organele de conducere a partidului a rămas președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Dumitru Alaiba.

Vicepreședinți pe politici au fost votare Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Andrei Spînu, Virgiliu Pâslariuc, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Radu Marian, Olesea Stamate, Vladimir Bolea, Ina Coșeru.

Vicepreședinți pe construcţie de partid au fost desemnaţi Doina Gherman, Veronica Roșca, Ion Groza, Lilian Carp, Adrian Baluțel, Larisa Voloh, iar membri ai Biroului - Oazu Nantoi, Vasile Grădinaru, Roman Cojuhari şi Ana Calinici.

De asemenea, au fost aleși şapte membri ai Biroului Permanent Național - Petru Frunze, Andrian Cheptonar, Liliana Grosu, Podreanu Alexei, Larisa Novac, Valentina Manic, Angela Munteanu-Pojoga.

Igor Grosu a remarcat că în doar șase ani de la fondare PAS a obținut mai multe victorii politice importate: „Șase ani. Am luptat, am învățat din greșeli, am unit societatea în jurul visului nostru comun, am alungat marii hoți de la cârma țării, am început să construim. Datorită vouă și împreună cu voi. Avem o mare responsabilitate să valorificăm încrederea pe care ne-au acordat-o cetăţenii, fiindcă aceasta legitimează acţiunile noastre. Echipa pe care o propun astăzi are o misiune istorică – să aducă R. Moldova în rândul statelor europene! Și să aducă Europa acasă”.

Natalia Gavrilița: „În timpurile pe care le trăim acum este nevoie, mai mult ca oricând, de o echipă de oameni onești, integri și responsabili. Suntem echipa care va face următorul pas și va obține statutul de candidat pentru R. Moldova.

Integrarea europeană este modelul de dezvoltare care răspunde, în primul rând, așteptărilor oamenilor. Oameni care-și doresc justiție dreaptă, o economie competitivă și inovativă, un mediu înconjurător sănătos, o infrastructură modernă, servicii publice calitative. Părinții noștri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană”.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a mulțumit și partenerilor externi care de-a lungul timpului au sprijinit partidul: „În acești șase ani, numărul prietenilor noștri a crescut simțitor. Pe 5 Decembrie 2017, am aderat la cea mai puternică familie politică europeană – Partidul Popular European, iar pe 20 Mai 2021, PAS a aderat la Uniunea Democrată Internațională – alianța globală a partidelor de centru-dreapta. Inclusiv în aceste momente grele, partenerii noștri ne sprijină pentru ca noi, la rândul nostru, să putem ajuta vecinii și prietenii noștri din Ucraina”.

La eveniment a fost prezent și deputatul în Parlamentul European, vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan. „R. Moldova este, astăzi, pentru toată Europa, un model de bună guvernare. Ați dat statului cea mai bună echipă guvernamentală pe care R. Moldova avut-o în ultimii 30 de ani. Moldova va fi sprijinită, ajutată, indiferent de dificultățile care vor apărea. Moldova nu va fi singură. România și Europa sunt alături de R. Moldova”, a conchis Mureșan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md