05:13:57 16.04.2024
Stiri

Chișinăul, îndemnat să DISTRUGĂ din fașă tentativele Rusiei de a influența alegerile prezidențiale și parlamentare: „Aveți partide proruse CORUPTE… Lichidați toate ONG-urile și organizațiile rusești. Înăspriți cerințele pentru partidele politice…”

Actualitate 16.02.2024 17:30 Vizualizări3158 Autor: Ziarul National
Chișinăul, îndemnat să DISTRUGĂ din fașă tentativele Rusiei de a influența alegerile prezidențiale și parlamentare: „Aveți partide proruse CORUPTE… Lichidați toate ONG-urile și organizațiile rusești. Înăspriți cerințele pentru partidele politice…”


Rusia va încerca să readucă R. Moldova în sfera sa de influență, iar în acest sens se va implica masiv în alegerile prezidențiale din acest an, dar și în parlamentarele de anul viitor, anticipează Mihailo Podoleak, consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru TVR Moldova.

„Federația Rusă va încerca într-un mod foarte activ să se implice în procesele politice din R. Moldova, cu atât mai mult că există partide proruse la Chișinău, care sunt total corupte de către Rusia. Sunt bani murdari rusești, care merg și la organizații din societatea civilă”, a menționat oficialul ucrainean.

În acest sens, Podoleak a venit cu sfaturi concrete, menite să distrugă din fașă tentativele Kremlinului de a prelua controlul politic în R. Moldova.

„Sfatul meu este foarte simplu. Lichidați toate ONG-urile proruse, inclusiv Centrul de Cooperare cu Rusia. De asemenea, R. Moldova poate înăspri cerințele pentru partidele politice în ceea ce privește orientarea ideologică și idealurile pe care le promovează. Totodată, trebuie de analizat mult mai detaliat intențiile unor politicieni, pe care nici nu-i pot numi politicieni. E vorba de niște persoane care acționează doar în interesul Rusiei. În caz contrar, riscați să aveți nu doar tentative de implicare în procesele electorale, dar vă puteți aștepta și la acțiuni agresive pe străzile orașelor din R. Moldova”, a declarat Podoleak.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md