07:50:04 13.07.2020
 
Stiri

Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.

Social 18.07.2019 09:22 Vizualizări1084 Autor: Ziarul National
Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.


Administrația publică locală Chișinău a făcut, pe parcursul ultimilor doi ani, investiții în sumă de 60 de milioane de lei în localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, prin lucrări de infrastructură, amenajare, iluminare stradală, asfaltarea drumurilor etc., drept compensație pentru transportarea și stocarea deșeurilor menajere din capitală.

După protestele localnicilor, care reclamau mizeria și aerul greu de respirat din cauza gunoaielor aduse din capitală în preajma satului, a fost semnat un Contract de societate civilă între Primăria Chișinău și localitatea Țânțăreni.

În acest contract, pe lângă lucrări de infrastructură în localitate, erau prevăzute inclusiv edificarea stației de tratare a levigatului, care urmează a fi instalată, și consolidarea barajului poligonului de gunoi.

Primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a efectuat miercuri o vizită de lucru în localitatea Țânțăreni, alături de consilieri municipali, deputați și reprezentanți ai Î.M. „Autosalubritate”.

În discuțiile cu localnicii, reprezentanții Primăriei s-au referit la acțiunile realizate în cadrul Contractului de societate civilă, încheiat între Primăria Chișinău și localitatea Țânțăreni.

Potrivit lui Eugen Axentiev, șef al Î.M. „Autosalubritate”, administrația publică locală Chișinău a achiziționat în luna mai curent echipamentul de tratare a levigatului pentru poligonul de deșeuri, în valoare de 11,3 milioane de lei. Următorii pași pentru punerea în funcțiune a utilajului sunt construcția căilor de acces către poligon, precum și montarea rețelelor de alimentare cu energie electrică.

Instalația va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Ca rezultat vor fi reduși indicii de poluare a mediului, se vor obține deșeuri solide și apă tehnică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md