21:41:59 23.01.2018
Stiri

China a detașat la Chișinău patru medici specialiști în medicină tradițională chineză care au înființat un centru ce acordă astfel de servicii cetățenilor din R. Moldova

Social 11.01.2018 09:30 Vizualizări985 Autor: Ziarul National
China a detașat la Chișinău patru medici specialiști în medicină tradițională chineză care au înființat un centru ce acordă astfel de servicii cetățenilor din R. Moldova
Poză simbol

Tratamente prin acupunctură, terapie manuală și cu plante medicinale chinezești. De asta puteți avea parte la Chișinău, în cadrul Centrului de Medicină Tradițională Chineză de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF„Nicolae Testemițanu”.

Ieri a fost făcut bilanțul de finalizare a celui de-al doilea proiect moldo-chinez de fortificare a capacităților Centrului de Medicină Tradițională Chineză, care a fost inițiat din anul 2014.

În cadrul acestui proiect, patru medici specialişti în medicină tradiţională chineză, detașați în Republica Moldova, au prestat servicii medicale populaţiei și au instruit medici şi rezidenți autohtoni în domeniul acupuncturii, terapiei manuale Tui Na şi fitoterapiei chineze.

La fel, partea chineză a oferit un ajutor nerambursabil în suma de 4 700 000 yuani și a asigurat dotarea centrului cu echipament medical și cu plante medicinale chineze.


Centrul de Medicină Tradițională Chineză este primul centru de acest gen din regiunea Europei de Sud-Est și a fost creat în baza unui Acord de cooperare în domeniul economic şi tehnic între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze, conceput cu trei direcții de activitate: acupunctura, terapia manuală, fitoterapie chineză și autohtonă, de asemenea constituie baza clinică de instruire și formare a medicilor rezidenți de la Catedra de medicină alternativă şi complementară şi de la Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică și terapie manuală ale USMF „Nicolae Testemițanu”.

Medicii specialiști chinezi și cei autohtoni, care activează de la deschiderea Centrului, au prestat peste 30 000 de proceduri și consultații în domeniul acupuncturii, terapiei manuale și fitoterapiei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md