19:53:00 24.09.2023
Stiri

Cele mai negre scenarii care se pot adeveri când pleci în vacanță. Cum să le eviți

Actualitate 26.07.2022 08:30 Vizualizări3365 Autor: Ziarul National
Cele mai negre scenarii care se pot adeveri când pleci în vacanță. Cum să le eviți


Oamenilor nu le ajunge o viață pentru a călători și a descoperi toate locurile extraordinare de pe pământ, dar așteaptă cu nerăbdare în fiecare an concediile planificate până la ultimul detaliu.

Cu toții ne dorim o vacanță perfectă, fără niciun eveniment neplăcut. Realitatea este că lumea e un loc primejdios și o grămadă de lucruri neprevăzute se pot întâmpla. Partea bună este că unele dintre ele pot fi prevenite cu un plus de precauție.

1. Alegerea unei destinații periculoase

Documentați-vă temeinic atunci când alegeți o destinație pentru vacanță pentru că anumite locuri sunt considerate periculoase, potrivit pandotrip.com. Este crucial să știți dacă există tensiuni militare, dacă există un risc ridicat de atacuri teroriste sau dacă au loc proteste de amploare. Urmăriți alertele de călătorie transmise de autorități.

2. Victimele furtului

Hoții de buzunare sunt în orice loc, însă aceștia acționează cu precădere în zonele turistice foarte aglomerate. Dacă mergeți într-o țară precum Brazilia, este ideal să lăsați documentele precum pașaport sau buletin în camera de hotel și să aveți la voi doar o sumă modică de bani. De asemenea, nu vă lăsați nesupravegheate lucrurile personale oriunde v-ați afla.

3. Înșelătorii locale

Din nefericire, turiștii ajung adesea să fie ținta înșelătoriilor fiind vulnerabili deoarece nu cunosc locurile sau limba. De exemplu, acel localnic prietenos din Istanbul dornic să vă conducă la o destinație căutată ar putea cere la final o sumă deloc mică. În orice caz, există anumite înșelătorii comune în funcție de zonă și ar trebui să căutați măcar pe internet înainte de a pleca pentru a vă asigura că nu picați în plasă.

4. Atenție la condus

Dacă sunteți obișnuiți să conduceți în America sau Europa, traficul dintr-o țară precum India v-ar putea produce un șoc. Veți descoperi că în mai multe țări regulile pentru șoferi și pietoni practic nu există decât în teorie, sau că semafoarele, delimitarea benzilor sau limitele de viteză sunt mai repede tratate drept recomandări.

Cu alte cuvinte, înainte de a lua decizia să conduceți în destinația de vacanță, asigurați-vă că știți în ce vă băgați.

5. Problemele de sănătate

În funcție de locul în care călătoriți, puteți avea de-a face cu boli transmise de țânțari, intoxicații alimentare și multe alte probleme medicale.

Asigurați-vă că, după ce alegeți destinația, vă documentați în privința riscurilor medicale din țara cu pricina. Discutați cu medicul pentru a afla dacă este necesar să faceți vaccinuri suplimentare și luați de acasă medicamente pentru problemele medicale comune, protecție solară și protecție de insecte.

6. Consumul excesiv de alcool

Sigur, nu spune nimeni să nu vă bucurați de un cocktail sau de o bere în vacanță, însă dacă consumați alcool până ajungeți în stare de ebrietate s-ar putea să aveți un comportament riscant sau să nu mai fiți capabili să observați eventuale situații periculoase. De asemenea, nu scăpați băutura din ochi și nu acceptați băuturi de la străini.

7. Mituirea autorităților

Corupția este răspândită pe scară largă și turiștii pot fi tentați să scape de o amendă de exemplu prin oferirea unei sume de bani. Există țări foarte stricte în această privință și nu vor privi cu ochi buni turiștii care încearcă să își acopere greșelile cu bani, astfel că nu veți face decât să înrăutățiți situația.

8. Consum de droguri

Nu cumpărați sau utilizați droguri nici în general și nici în vacanță. Riscați să ajungeți în contact cu dealeri periculoși sau să ajungeți în arestul autorităților dintr-o țară străină.

Sursa: Ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md