23:06:43 17.02.2020
 
Stiri

Cebotari, despre Comisia de anchetă „privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD” la începutul lunii iunie. „Verdictul este demult DECIS și scris. Denumirea acestei Comisii denotă asta”

Politică 08.10.2019 12:14 Vizualizări785 Autor: Ziarul National
Cebotari, despre Comisia de anchetă „privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD” la începutul lunii iunie. „Verdictul este demult DECIS și scris. Denumirea acestei Comisii denotă asta”


Deputatul democrat Vladimir Cebotari, care urma astăzi să fie audiat de Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, a explicat de ce nu a ajuns în fața membrilor acesteia împreună cu colegii din partid.

„Nu vrem să legitimăm acțiunile unei Comisii ilegitime. Această comisie nu reprezintă toate grupurile parlamentare. Este o comisie subiectivă, iar verdictul este demult decis și scris. Denumirea aceste comisii denotă asta: „Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale”. Deja se spune că e tentativă de puci, că e anticonstituțional. Cel mai grav e că suntem în plină campanie electorală. E vorba de măsuri de intimidare”, a declarat Cebotari astăzi într-un briefing de presă.

Potrivit democratului, în Rezoluția APCE s-a atras atenția că alegerile din octombrie vor reprezenta un examen serios pentru autoritățile R. Moldova.

„Faptul că noi suntem astăzi prezenți în Parlament arată că nu avem de ce ne teme și ascunde. Vom urmări și noi acest spectacol. Ulterior, vom decide dacă vom sesiza organismele internaționale privind aceste intimidări”, a punctat Cebotari.

De menționat că trei deputați ai fracțiunii PD, Vladimir Cebotari, Serghei Sârbu și Igor Vremea, urmau să fie audiați astăzi de Comisia de anchetă condusă de Mihai Popșoi. De asemenea, în fața Comisiei urmau să se prezinte vicepreședintele PD, Alexandru Cauia, ex-secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor de Interne, Simion Carp, ex-șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan, și președintele Asociației Procurorilor R. Moldova, Alexandru Cladco.

Ședința se desfășoară cu ușile închide.

La 20 septembrie curent, au avut loc primele audieri în cadrul Comisiei de anchetă, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi. Atunci au fost audiați fostul procuror general, Eduard Harunjen, directorul ÎP „Moldpres”, Andrei Volentir, directorul TV, Compania „Teleradio Moldova”, Ecaterina Stratan, dar și ex-prim adjunctul Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Ciubaciuc. Gheorghe Cavcaliuc a fost chemat în fața Comisiei și la 20 septembrie, însă a anunțat că nu poate veni.

Procuratura Generală a pornit la 5 august o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie curent de către fosta guvernare a R. Moldova, în baza unei ordonanţe a procurorului general interimar, Dumitru Robu. Robu a anulat atunci ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror genaral interimar, Igor Popa, la 23 iulie curent, prin constatarea „erorilor de fapt şi de drept” la emiterea acesteia.

Ulterior, la mijlocul lunii august curent, deputații PD au depus un denunț la Procuratura Generală, cu solicitarea de a porni o urmărire penală pe faptul „uzurpării puterii de stat” de către guvernarea ACUM-PSRM. După două săptămâni, Procuratura Generală a respins denunțul democraților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md