18:35:04 20.11.2018
 
Stiri

Ce frici putem transmite copiilor, fără să ne dăm seama că o facem!

Știri 19.10.2018 19:30 Vizualizări706 Autor: Ziarul National
Ce frici putem transmite copiilor, fără să ne dăm seama că o facem! Sursa: secretele.com

Din cele mai vechi timpuri mama și tata sunt primele modele în viață pentru copii. Doar că și părinții au temerile lor, frici și anxietăți pe care micuții le pot prelua.

Teama de eșec

Una dintre cele mai des întâlnite frici cu care se confruntă o persoană de-a lungul vieții este teama de eșec, care apare atunci când părinții fac greșeala de a compara progresele propriilor copii cu ale fraților sau colegilor de școală.

Ce se întâmplă atunci?

Aceștia nu fac altceva decât să construiască o serie de standarde care corespund doar ambițiilor lor. Copiii sigur că vor încerca să depășească aceste standarde, dar se poate întâmpla să aibă eșecuri, iar de aici până la teamă nu mai e decât un singur pas.

Pentru a evita aceste lucruri, e foarte important să apreciați orice lucru pe care-l face copilul dumneavoastră, să-l încurajați și să-l susțineți. O altă teamă a părinților care se răsfrânge asupra celor mici este teama de abandon sau de a nu fi iubit, pe care o au de regulă cei mici, cărora le e frică că vor fi părăsiți de părinți. Cauza? Momentele în care părinți, nervoși sau stresați le spun adesea celor mici cuvinte de genul „dacă nu faci asta, nu te mai iubesc”.

Atenție!

Susținută pe termen lung, teama de abandon poate duce la un atașament dependent. Nu în ultimul rând, copiii preiau de la părinți teama de schimbare dar și cea de respingere, dar și teama de a nu fi judecat și criticat. Nu uitați că toți suntem supuși greșelii, iar dacă vrem să evoluăm, să ne schimbăm și să devenim mai buni, trebuie să înlăturăm aceste temeri.

Sursa: secretele.com

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md