Carnea ARTIFICIALĂ, inventată


Beyond Meat experimentează cu un nou produs din carne artificială: bacon-ul.
În occident şi, cu precădere în Statele Unite ale Americii, baconuul este un preparat de bază pentru dietele multor persoane, ajungând în punctul în care reprezintă un fenomen cultural.
O serie de zvonuri din cadrul industriei alimentare americane sugerează că compania Beyond Meat lucrează la un proiect care implică bacon-ul. Astfel, sursele susţin că această companie vrea să îşi extindă gama de produse cu o alternativă din carnea artificială pentru bacon, notează Futurism.
Aceste zvonuri vin într-o perioadă foarte bună pentru companie şi pentru produsele sale. Astfel, o paret din produsele din gama lor au ajuns să fie servite de către un lanţ de cafenele canadian şi, în plus, acţiunile acestei companii au cunoscut o creştere considerabilă.
Experţii sunt de părere că o alternativă din carne artificială a bacon-ului reprezintă o provocare mult mai mare faţă de crearea unui burger. În cazul burgerului, compoziţia cărnii este relativ omogenă şi permite o predictibilitate a modului în care arată după gătire. Însă, ce individualizează baconul, pe lângă gust, este compoziţia sa eterogenă, care se dovedeşte a fi mult mai greu de reprodus în laborator şi după în tigaie.








































































