09:20:30 19.02.2020
 
Stiri

Candu: „Raportul Kroll-2 va face CURĂȚENIE nu doar în clasa politică”. Când va fi PUBLICAT

Politică 27.10.2017 11:00 Vizualizări3946 Autor: Ziarul National
Candu: „Raportul Kroll-2 va face CURĂȚENIE nu doar în clasa politică”. Când va fi PUBLICAT


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, speră că raportul Kroll-2 o să facă curățenie nu doar în rândurile clasei politice, dar și în mediul de afaceri și sistemul bancar. Mai mult, Candu cere că „toți cei care au fost implicați să fie trași la răspundere”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Radio „Europa Liberă”.

Potrivit președintelui Parlamentului, pe data de 7 sau 8 noiembrie este preconizată următoarea întrevedere cu reprezentanții companiei Kroll. „Atunci vom fi informați și ne va fi dată informația actualizată unde sunt ei cu raportul, când va fi gata, când poate fi dat publicității, cum poate fi dat publicității, care este modalitatea prin care se va comunica cu publicul și atunci vom avea mai multă informație”.

Oficialul a mai adăugat că de fiecare dată, atunci când discută cu cei de la Kroll, încearcă să aducă argumente ca acest document să fie făcut public.

„În discuțiile pe care le-am avut în luna iulie cu cei de la Kroll, i-am rugat și le-am spus că așteptările în societate sunt foarte mari. Așteptările nu sunt doar din partea societății la nivelul cetățeanului, dar sunt și în privința instituțiilor, și în privința partenerilor noștri de dezvoltare, și a politicului. Este foarte important să vedem care sunt descoperirile Kroll-ului. Eu au menționat că raportul va fi foarte tehnic, foarte multă informație sensibilă care este necesară pentru investigatori în dosarele penale. Atunci eu și prim-ministrul, care era alături, am spus: Gândiți-vă, totuși, foarte bine în ce formă considerați voi de cuviință, dar trebuie să existe raport și informație care urmează să fie dată publicității”, a precizat Candu.

Întrebat dacă raportul Kroll-2 poate face curățenie în rândul clasei politice, Andian Candu a răspuns: „Sigur că da, la fel ca și cel nr. 1, deși nr. 1 n-a fost un raport de investigație ca atare, dar a fost unul mai mult de documentare. Dar noi ne bazăm foarte mult pe raportul Kroll-2 ca să facă o curățenie nu doar în clasa politică, dar în tot ceea ce înseamnă inclusiv mediul de afaceri și sistemul bancar. Și toți cei care au fost implicați să fie trași la răspundere”, a punctat acesta.

De asemenea, Andrian Candu a adăugat că Ilan Șor, care figurează în raportul Kroll-1, nu ar fi avut dreptul moral să ajungă în instituțiile europene să se plângă.

„Eu pot să mă pronunț doar strict din punctul de vedere al moralității, nu din punct de vedere juridic. Din câte înțeleg și tot citind din presă, a fost un fel de scrisoare trimisă de peste 20 și ceva de europarlamentari, care dădeau și garanții personale, în sens că și-au manifestat prin garanție că ei asigură că dl Șor, călătorind până la Strasbourg sau la Bruxelles unde a fost, va reveni în Chișinău. Astea-s chestiuni pur juridice, care au fost luate de procurorul care instrumentează cazul și a judecătorului de instrucție, care se ocupă de tot ceea ce însemnă mandatul acesta de control judiciar sau arest la domiciliu. Nici nu știu care e mandatul pentru dl Șor, până la decizia Curții de Apel. Moral pot să calific, să condamn și să acuz că o persoană care, reiese din raportul Kroll, a avut un anumit rol, are o anumită activitate politică. Dar în același timp nu pot să vin cu declarații pe care poate, eventual, aș vrea să le fac, atâta timp cât există o prezumție a nevinovăției. Trebuie să respectăm legea”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Dragos 27.10.2017 11:17

Raportul asta a fost "curatat" scrupulos, astfel incat Mafiotul nr.1, alfaMafiotul Plahoit, sa iasa basma curate. Or, frica alfaMafiotului de viitorul sau, politic si fizic se combina cu frica pentru odraslele si rudele sale. Iar ceea ce rezulta, ce va rezulta, este o conspiratie a tacerii, o adevarata Omerta cand este vorba despre anticiparea lucrurilor, inclusive asa-zisa prezumtie a nevinovatiei SORicanului plahoid. La ora actuala, Kroll-ul nu mai este nici de aur, nici promitator, pentru ca a fost masluit in draci. Singura certitudine perfect previzibila este ca viitorul ciorditorului de Miliard pare imprevizibil. Va veni timpul cand Plahoit si banda sa vor da pipet cu instant. In fine, KKANDU ESTE MALITIOS, TUPEIST SI CINIC.

Ina 27.10.2017 11:58

Deci se pare ca o sa mai avem parte de surprize, hai ca asa mai merge.

Arcadie 27.10.2017 12:16

Parca vad ca va zbura si Maia de pe arena politica daca apare acest raport Kroll-2. De unde a luat aceasta bani pentu partid? Oare nu Filat din miliard s-a impartit cu conditia ca ea sa-l scoata de la duba?

Patrick 27.10.2017 14:19

Dragos tu demult esti un manipulator de opinie. Pe timpul cînd Filat era mare șef în Moldova îi lingeai fundul de strălucia în permanență. Probabil mesajele scrise astăzi sunt din ură și neputință.

Marin 27.10.2017 17:44

Eu cred ca raport Kroll 2 va scoate la iveala si bani scursi in mass media ca Unimedia TV7 pe atunci acum tv 8 si in oameni al de Lucinschi care sta acum cumintel nici nu-l auzi nici nu-l vezi dar sigur a fost implicat.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md