07:00:46 22.10.2021
Stiri

Candu, DERANJAT că Maia Sandu și Năstase „se bucurau” că R. Moldova a fost PEDEPSITĂ de UE: „Acești indivizi NU merită să ajungă vreodată să guverneze”

Politică 09.07.2018 10:40 Vizualizări6637 Autor: Ziarul National
Candu, DERANJAT că Maia Sandu și Năstase „se bucurau” că R. Moldova a fost PEDEPSITĂ de UE: „Acești indivizi NU merită să ajungă vreodată să guverneze” captură


Spicherul Andrian Candu susține că și dânsul, la fel ca premierul Pavel Filip, ar fi fost sunat și i s-ar fi sugerat ca guvernarea să găsească soluții pentru ca instanța de judecată să-l valideze pe Andrei Năstase în calitate de primar general al capitalei. De asemenea, oficialul crede că Maia Sandu și Andrei Năstase „nu merită” să ajungă la guvernare „vreodată”, mai ales după ce „s-au bucurat și au aplaudat” Rezoluția Parlamentului European, prin care a fost taxată R. Moldova.

„Am fost și eu sunat, la fel ca premierul Pavel Filip. Au fost anumite aluzii că trebuie să facem ceva pentru validarea mandatului de primar. Am întrebat ce trebuie să fac eu în calitate de președinte al Parlamentului? Să sun judecătorul? Eu nu pot să sun judecătorul, pentru că asta înseamnă dosar penal. Cum noi, politicul, să intervenim în actul justiției? Avem foarte multe semne de întrebare în ceea ce privește decizia instanței de judecată, precum și semne de întrebare în privința legislației electorale ce ține de mobilizare sau îndemn versus agitație în ziua alegerilor”, a declarat Candu ieri, în cadrul emisiunii „Replica”, de la „Prime TV”.

Întrebat ce i-au cerut exact cei care l-au sunat, spicherul a spus: „Bineînțeles că nimeni nu a zis direct să sun judecătorul, dar modalitatea prin care se discuta… încercați să faceți ceva. Am zis că o să facem după ce va fi decizia Curții Supreme de Justiție. Dacă va fi în favoarea validării alegerilor, atunci bravo, am depășit criza politică. Dacă nu va fi în favoarea validării alegerilor, atunci ne vom gândi ce să facem ca să nu mai ajungem în asemenea situație. Parlamentul poate face modificări ale legislației, iar în acest sens vom crea un grup de lucru care să analizeze situația și să vină cu soluții”, a precizat sursa citată.

Candu a mai adăugat că a avut întrevederi cu toate grupurile parlamentare din Parlamentul European și că i-a fost clar ce decizie va lua forul legislativ după discuțiile cu reprezentanții Partidului Popular European (PPE).

„La întrevederile cu cei din PPE lucrurile erau destul de clare: vrem să vă pedepsim, vă vom suspenda finanțarea, deoarece credem că nu vă veți descurca cu banii și, respectiv, populația o să fie nemulțumită, respectiv voi nu veți fi votați la alegerile parlamentare, dar vor fi votați Maia Sandu și Andrei Năstase și ei vor câștiga. Am rămas șocați când am auzit asta. Până la urmă, banii aceștia urmau să ajungă pe unele programe, inclusiv sociale. Suferă nu PD, care se va descurca în administrarea proceselor înainte de alegerile parlamentare, dar cetățenii R. Moldova. Guvernul are capacitatea ca să nu existe stoparea proiectelor preconizate, fie e vorba de Programul „Prima Casă 1”, „Prima Casă 2” sau Arena Chișinău. Toate aceste programe se vor realiza în termenele stabilite”, a dat asigurări Andrian Candu.

Oficialul a mai adăugat că a rămas cu un gust amar după Rezoluția PE, prin care s-a cerut suspendarea acordării suportului financiar, mai ales că de această decizie s-ar face responsabili reprezentanții opoziției – Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Noi am îndeplinit cele zece condiții pentru ca să fie debursată prima tranșă din suportul de 100 de milioane de euro. Am îndeplinit și patru din cele opt condiții pentru a doua tranșă și câteva condiționalități pentru cea de-a treia tranșă. Cetățenii trebuie să știe că cei doi lideri ai opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase, au insistat pe lângă deputații europeni să fie votată o asemenea rezoluție. În ziua votului, aceștia stăteau în sală și probabil se bucurau foarte mult că guvernarea este pedepsită. După aceste acțiuni, acești indivizi nu merită să ajungă vreodată să guverneze țara”, a declarat spicherul Andrian Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tarnacop 09.07.2018 12:06

Daca nu cresesc, individul care se numeste finul Candu, era ministru al economiei, cand s-a furat miliardul. Dupa asta pe individul Candu nanasul l-a facut spiker, intr-un "parlament de transfugi" pentru a primi legi favorabile pentru a intoarce banii furati in tara, a schimba codul electoral s.m.d. Individul Candu nu in parlament trebue sa stea, ci impreuna cu Sor , la racoare. Acuma Nastase cu Sandu sunt de vina de faptul ca ei au incalcat toate liniile rosii, si sau scapat in scaldatoare de destepti" si hapsani sunt.

Victor 09.07.2018 12:43

Maia si Nastase nu sunt pro-europeni! Asta deja e clar. Ei incerca prin diferite metode sa stopeze vectorul european si sa nu ne miram daca la toamna vor face alianta cu socialistii.

Cornel 09.07.2018 16:26

Maia cu Andrei , nu prea bine inteleg lucrurile! Odata ce cade actuala guvernare , vor veni pro-rusii la conducere , deoarece opozitia nu va fi in stare sa tina pieptul la provocari!

Rustin 09.07.2018 16:27

După oricare din comportamentul îți dai seama că dacă ĂȘTIA ajung la putere, abia atunci vom simți noi pe spatele nostru ce-i aia dictatură!

realist 09.07.2018 17:29

Maia a fost deja la guvernare, fiind mina dreapta a lui Filat. Inainte ca sa dati votul pentru ea, amintiti-va de trecutul ei

I. David. 09.07.2018 18:35

Indifertent cât de pozitivi sau negativi sunt A. Năstase și M. Sandu, este evident că ei sunt suținuți de UE, iar actuala guvernare este și ca fi nedorită și va fi încet dar sigur va fi îndepărtată de la guvernare. Pera e murdr Cordonatorul. Iardacă pe A. Candu îl doare de soarta RM și a cetățenilor, ar fi logic să plece de la guvernare cu toată ”echipa” lui NAȘU-său. Iar referitor la faptul cine ar fi putut suna justiția, A. Candu trebuie să-l întrebe de alt FIN, Damir, care în echipa NAȘULUI e responsabil de problemele de așa gen. PUNCTUM.

I. David. 09.07.2018 18:35

Indifertent cât de pozitivi sau negativi sunt A. Năstase și M. Sandu, este evident că ei sunt suținuți de UE, iar actuala guvernare este și ca fi nedorită și va fi încet dar sigur va fi îndepărtată de la guvernare. Pera e murdr Cordonatorul. Iardacă pe A. Candu îl doare de soarta RM și a cetățenilor, ar fi logic să plece de la guvernare cu toată ”echipa” lui NAȘU-său. Iar referitor la faptul cine ar fi putut suna justiția, A. Candu trebuie să-l întrebe de alt FIN, Damir, care în echipa NAȘULUI e responsabil de problemele de așa gen. PUNCTUM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md