20:32:32 19.07.2019
 
Stiri

VIDEO // Candu a RĂBUFNIT la adresa opoziției parlamentare și extraparlamentare: „Vor pierde pentru că sunt MINCINOȘI și deloc nu le pasă de interesul cetățeanului”

Politică 26.07.2018 17:04 Vizualizări1905 Autor: Ziarul National
VIDEO // Candu a RĂBUFNIT la adresa opoziției parlamentare și extraparlamentare: „Vor pierde pentru că sunt MINCINOȘI și deloc nu le pasă de interesul cetățeanului”

Parlamentul a aprobat astăzi, în două lecturi, pachetul de legi cu privire la reforma fiscală, care prevede reducerea impozitului pe venit pentru persoane fizice, reducerea contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, dublarea scutirii personale de la 11 280 de lei la 24 000 de lei, precum intenția de a aduce banii din economia tenebră în economia reală, prin declararea voluntară a bunurilor nedeclarate. Pentru aceste legi au votat 56 de deputați din majoritatea parlamentară, în timp ce opoziția a criticat aceste prevederi și a părăsit sala de ședințe.

Înainte ca să fie pus la vot acest pachet de legi, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ieșit la tribuna principală a Legislativului și a criticat dur opoziția parlamentară, dar și pe cea extraparlamentară.

„Cei care luptă cel mai mult pentru binele țării, astăzi, când se iau decizii importante pentru cetățeni, nu sunt în sală. Socialiștii, care se gândesc la beneficii economice, au plecat pentru că nu au argumente. La fel au procedat liberalii și liberal-democrații. De comuniști nici nu mai vorbim. Ne-am obișnuit să vedem că opoziția se opune la absolut tot ce face la ora actuală majoritatea parlamentară. Sunt împotriva Programului „Prima Casă”, sunt împotriva „Arenei Chișinău”, împotriva beneficiilor legate de construirea drumurilor. Astăzi ei sunt împotriva unor legi care vin să aducă beneficii economice fiecărui cetățean din R. Moldova. Scad impozitele pentru cetățenii, scutirea personală se dublează. De ce opoziția este împotrivă? De ce a fugit? Pentru că nu putea să stea aici și să nu vină cu manipulări”, a răbufnit Candu.

Potrivit schiperului, cetățenii R. Moldova au obosit să asculte doar că se fac reforme, dar vor să vadă și beneficiile acestora. „Mulți se întrebau de ce venim în an electoral cu aceste reforme. Vreau să știți că, datorită luptei împotriva corupției, a administrării fiscale, a creșterii investițiilor, au crescut veniturile statului. Ne permitem să venim cu scăderea impozitului. Opoziția ne spunea că vrem să recuperăm miliardului furat prin majorarea impozitelor. Noi venim cu scăderea impozitelor. Dacă vorbim de miliard, atunci ar trebui să-i scuturăm colegii din PLDM, că ei au stat la bazele fraudei bancare. Să-și doneze salariul în beneficiul cetățeanului. Uitați-va cine vă roagă să votați pentru ei la următoarele alegeri parlamentare”, a adăugat președintele Parlamentului.

În același context, Candu a dat asigurări că actuala guvernare urmărește să aducă banii din economia tenebră în economia reală, iar din acest motiv persoanele fizice sunt încurajate să-și declare bunurile nedeclarate.

„Vrem să aducem cele 40% a tot ce înseamnă economie tenebra în legalitate. Uitați-vă, pentru prima dată opoziția nu prea are de ce să ne critice. Legea prevede cine nu poate beneficia de ea. E vorba de toți demnitarii, noi, deputații, miniștrii, președintele țării și toți cei din domeniul financiar-bancar nu vor beneficia de această lege. Toți cei care vor fi sub ancheta penală nu vor beneficia de legea cu privire la declararea voluntara a bunurilor”.

Candu s-a referit și la acuzațiile Maiei Sandu, care a spus că „Parlamentul votează o lege prin care vor să spele miliardului”.

„Deschideți legea și citiți, voi, profesioniștilor, cine va beneficia și cine nu. Ne-am făcut temele pe acasă, am învățat din unele greșeli și am venit cu reforme fundamentale. Unii vorbesc, alții fac. Unii critică orice inițiativă. Nimic nu vor. Nu doresc ca majoritatea parlamentară să aibă succese. Cetățenii R. Moldova vor beneficia de drumuri mai bune, de salarii mai mari. Ei vor pierde pentru că sunt mincinoși și deloc nu se uită la interesul cetățeanului”, a conchis democratul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Art-com. 26.07.2018 17:40

Acest așa zis politicin este un demagog fără scrupule: 1. El învinuișete PLDM că a stat la originile furtului miliardului și că vezi, pldm-iștii trebuie scuturați. Domnule Candu, dar fostul simplu prim-ministru Iu. leancă cu cine azi este? Sau alt fost prim-ministru care a pus mâna la furtul miliardului, C. Gaburici, unde el este? Sau dumneata, nu erai vice-prim-minitru și ministru al economiei când se fura milardul, nu doriți să fiți scuturați? Iar ceialți deputați fugiți de la PLDM, vreo 15 la număr, care au ”venit benvol” la PD, ei nu trebuie scuturați? 2. Despre Arena sportivă, de ce domnule nu vreți să reparați Manegul de atletiism, stadionul DINAMO, și alte edificii sportive, care se rișipesc, sau de ce a-ți defrișat peste 60 ha. de pământ arabil pentru o arenă constuită pentru niște scopuri obscure? 3. Sau de ce nu doriți ca cetățeii care vor veni în RM și își vor cumpăra cetățenia, numele lor să fie făcut public, așa cum se procedează cu alți cetățeni? 4. Sau dacă așa de tare vă doare de cetățeini, de nu ați adus justițai la nivel de organizație criminală și de ce umpleți închisorile cu cetățenii care nu sunt ”asultători”, sau cu businesmani care nu doresc să-și aducă aportul pentru PD, ei nu sunt cetățeni ai RM? În final, de la demogagia lui Candu miroase urât, solietate ar putea să se înădușe de la acest miros.

Teodor 26.07.2018 18:52

Beneficiarii miliardului sunt Filat, Shor si Platon.

Ilie 26.07.2018 18:53

Socialistii si PLDM primesc salarii doar pentru ca vin la sedinte, se semneaza si pleaca. Le este lor in cot de popor. Cite proiecte de lege au inaintat cei din PLDM, PSRM sau PL in ultimile luni???? Corect, nici unul.

timofei 26.07.2018 19:02

in tari normale opozitia vine, daca poate, cu unele imbunatatiri la un proiect sau altul... ai nostri critica totul numai sa nu faca nimic bun pentru oameni!

Cornel 26.07.2018 20:29

Cum să nu reacționezi așa cînd știi că ai muncit atîta ca să vii cu beneficii pentru oameni, pentru mediul de afaceri, pentru bugetul de stat, unde vor veni mai mulți bani, da se găsesc alde coate goale din PLDM ori de la socialiști care își bagă picioarul și se duc de la sedinte

A. Vareniță 27.07.2018 10:04

”Echipa” și oamenii(ortacii) lui Plahotniuc, de la vlădică la opincă, de mult sunt imorali și anti-europeni. Mincihna e hrana lor de toate zilele. Zi de zi acest fapt devine tot mai evident. E destul de uitat la reacția FMI, UE, a ambasadei SUA, etc. Toate măștile sunt aruncate. Iar reacția lui Candu e o manifestare de dezechilibru a unui miniunos agresiv.PUNCTUM.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md