02:44:47 18.06.2018
 
Stiri

Calitatea benzinei și motorinei, VERIFICATĂ la stațiile peco în baza cerințelor europene: Ce se întâmpla până acum în acest domeniu

Economie 06.06.2018 15:00 Vizualizări1220 Autor: Ziarul National
Calitatea benzinei și motorinei, VERIFICATĂ la stațiile peco în baza cerințelor europene: Ce se întâmpla până acum în acest domeniu

Parametrii de calitate ai benzinei și motorinei atât la importul, cât și la comercializarea acestor produse la stațiile peco vor fi măsurați potrivit cerințelor europene.

Modificările la Legea produselor petroliere, aprobate de Guvern în ședința din 5 iunie, instituie un sistem de monitorizare a calității combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

În prezent, în Republica Moldova se aplică procedura de certificare a produselor petroliere în baza standardelor SM și GOST, diferite de cele stabilite în UE.

Astfel, dacă modificările vor fi aprobate de Legislativ, monitorizarea calității carburanților va fi efectuată de către organismele acreditate, care ulterior vor prezenta datele respective Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Etapele controlului vor cuprinde prelevarea probelor de benzină și motorină, aflate în teritoriul vamal și la stațiile peco, efectuarea încercărilor în baza standardelor europene, cu eliberarea raportului de inspecție.

Raportul anual privind calitatea produselor petroliere comercializate în Republica Moldova va fi prezentat consumatorilor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

11.06.2018 09:16 Nicolae Negru Un „prost al satului” sau un alt Roșca?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md