13:00:17 23.09.2018
 
Stiri

Calitatea benzinei și motorinei, VERIFICATĂ la stațiile peco în baza cerințelor europene: Ce se întâmpla până acum în acest domeniu

Economie 06.06.2018 15:00 Vizualizări1294 Autor: Ziarul National
Calitatea benzinei și motorinei, VERIFICATĂ la stațiile peco în baza cerințelor europene: Ce se întâmpla până acum în acest domeniu

Parametrii de calitate ai benzinei și motorinei atât la importul, cât și la comercializarea acestor produse la stațiile peco vor fi măsurați potrivit cerințelor europene.

Modificările la Legea produselor petroliere, aprobate de Guvern în ședința din 5 iunie, instituie un sistem de monitorizare a calității combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

În prezent, în Republica Moldova se aplică procedura de certificare a produselor petroliere în baza standardelor SM și GOST, diferite de cele stabilite în UE.

Astfel, dacă modificările vor fi aprobate de Legislativ, monitorizarea calității carburanților va fi efectuată de către organismele acreditate, care ulterior vor prezenta datele respective Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Etapele controlului vor cuprinde prelevarea probelor de benzină și motorină, aflate în teritoriul vamal și la stațiile peco, efectuarea încercărilor în baza standardelor europene, cu eliberarea raportului de inspecție.

Raportul anual privind calitatea produselor petroliere comercializate în Republica Moldova va fi prezentat consumatorilor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md