03:43:04 16.04.2024
Stiri

Bombardați de Tolstoi, Cehov, ucrainenii mor fericiți

Actualitate 07.01.2024 10:01 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
Bombardați de Tolstoi, Cehov, ucrainenii mor fericiți


Trustia, elegii politikoase

Nu știu cum alții, dar eu nu pot nicidecum pricepe când atacul cu bombe, rachete etcetera și viceversa e terorist și când e pașnic? De ce dacă bombardezi și ucizi oameni în Odesa sau Kiev, sau Harkov, sau Pokrovsk se consideră că îi eliberezi, iar dacă bombardezi și ucizi oameni în, să zicem, Belgorod, la o azvârlitură de băț de Harkov, reprezentantul Rusiei anunță la ONU că s-a comis un act terorist și cere pedepsirea făptuitorilor? E fiindcă în primul caz sunt bombardate orașe ucrainene și cetățeni ucraineni, iar în cel de-al doilea e vorba de un oraș rus și de cetățeni ruși? Să fie atât de simplu?

Dar nu spunea Putin că Odesa, Harkov sunt orașe rusești, iar Kievul e chiar mama orașelor rusești? Și că ucrainenii sunt ruși mai mărunței. Prin urmare, altceva trebuie să fie la mijloc. Nu cumva omorul cetățenilor e terorism sau eliberare sau operație militară specială în funcție de cine bombardează? Dacă bombardează armata frățească rusă, e excelent, e pozitiv, e creștinește și pravoslavnic, e binecuvântare și bunavestire la un loc, iar dacă bombardează armata ucraineană – e acțiune antiumană, sălbatică, e terorism curat. Ceea ce ar fi logic, deoarece Rusia e cu mult mai mare, decât Ucraina.

Și una e să te omoare o armată condusă de Putin și altceva e când mori știind că ucrainenii sunt conduși de comedianul Zelenski. Când pe ucraineni îi bombardează armata frățească rusă, e ca și cum i-ar bombarda Tolstoi, Gogol, Cehov etcetera și viceversa, ucrainenii mor fericiți, iar când bombele cad peste capetele rușilor, e ca și cum le-ar arunca Bandera, Petliura, Mazepa și eiusdem farinae. Sau, în cel mai bun caz, Taras Șevcenko! E o diferență de anvergură, totuși! Aceasta ar explica lamentările, răcnetele rușilor din Belgorod. Ei se simt terorizați, sărmanii...

De aceea, nedumerește comportamentul ucrainenilor: în loc să-și dezactiveze artileria antiaeriană, să se adune în grupuri mari și să se lase bombardați în voie de poporul frățesc, ca niște creștini pravoslavnici veritabili, ei reacționează necreștinește, perfid, violent, răspund cu aceeași monedă, ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Mai ales înainte de sfintele sărbători de Crăciun, n-ar trebui să facă asta, altfel împărăția cerului nu le va fi asigurată de Patriarhul Kirill.

Acum stau și mă gândesc la ce se gândește Putin când vede că haholii încăpățânați bombardează orașele rusești în plină iarnă, răspunzând cu bombardament la bombardament. Acesta să fi fost planul său? Dacă nu, de ce nu recunoaște că planul era altul, că a greșit? Se teme că va arăta prost? Oricum nu arată prea deștept. Se teme că va pierde alegerile, vrea să mai ajungă încă o dată președinte? Se teme că rușii nu se vor descurca fără el, se vor rătăci în istorie? Dar dacă moare subit? Sau nu are de gând să moară? E clonat? E robot? Doamne ferește! Bine măcar că există două Crăciunuri, îți poți alege unul pe plac. Și poți să-i bombardezi pe ucraineni de Crăciun și să spui că nu e de Crăciun.

Al vostru chiciur, anafilact, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md