03:37:00 14.07.2024
Stiri

UTIL // Bicarbonatul de sodiu – BENEFICII aproape necunoscute pentru ten

Știri 11.11.2015 20:00 Vizualizări2481 Autor: Ziarul National


UTIL // Bicarbonatul de sodiu – BENEFICII aproape necunoscute pentru ten sursa: csid.ro

Dincolo de întrebuinţările gospodăreşti, bicarbonatul de sodiu este o adevărată pulbere magică şi pentru ten. Substanţa face minuni nu doar în cazul înţepăturilor de insecte, ci poate fi folosită cu succes şi în tratamentele de înfrumuseţare.

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la încălzire (peste 65 de grade Celsius) se descompune în carbonat de sodiu, dioxid de carbon şi apă. Datorită acestei proprietăţi se foloseşte ca praf de copt şi la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon. Atunci când este amestecat cu acid, bicarbonatul de sodiu reacţionează, creând bule şi emanând gaz de dioxid de carbon. Aceasta este explicaţia ştiinţifică a substanţei.

Dincolo de teorie, aplicaţiile practice ale bicarbonatului de sodiu sunt extrem de numeroase. De la întrebuinţările gospodăreşti până la utilizarea lui în medicamente şi produse cosmetice.

Ce efecte poate avea bicarbonatul de sodiu asupra pielii tale?

Potrivit csid.ro, cu ajutorul prafului alb îţi poţi prepara un scrub pentru tot corpul. Amestecă patru linguri de fulgi de ovăz cu puţină apă caldă şi cu două linguri de bicarbonat şi uite așa vei obţine un scrub benefic pentru fiecare părticică din corpul tău.

Preludiu pentru manichiură?

Freacă-ţi unghiile cu o periuţă îmbibată în bicarbonat pentru o exfoliere a unghiilor ca la carte! Fă asta înainte de fiecare aplicare a ojei şi vei observa imediat efectele!

Scapă de excesul de sebum din părul tău cu un truc cât se poate de simplu!

Adaugă o linguriţă de bicarbonat cantităţii de şampon cu care te speli regulat şi masează bine scalpul. Bicarbonatul are un efect abraziv asupra părului tău şi, astfel, vei obţine un păr mai curat îmediat!

Bicarbonat sau deodorant?

Da, ai auzit bine. Patru linguri de bicarbonat amestecat cu aproximativ 10 picături din uleiul tău preferat (iasomie, argan, măsline, jojoba etc.) şi vei obţine deodorantul perfect, lipsit de alte chimicale.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md