20:19:01 18.02.2018
Stiri

Banii României au ajuns și la „Viorel și Viorica” din Budești

Social 07.10.2017 14:30 Vizualizări717 Autor: Ziarul National
Banii României au ajuns și la „Viorel și Viorica” din Budești FISM

Sărbătoare mare la grădinița „Viorel și Viorica” din Budești, suburbie a Chișinăului. Instituția a fost inaugurată vineri, după ce câteva luni a fost reparată substanțial, datorită celor 1,2 milioane de lei alocați de Guvernul României, la care s-au mai adăufat 300 de mii de lei din partea comunității.

Atât copiii, cât și părinții au remarcat schimbarea majoră a grădiniței unde a fost efectuată izolarea termică a clădirii, a fost schimbat sistemul de electricitate și renovate pavilioanele.Grădiniţa nr. 1 „Viorel şi Viorica” din satul Budeşti funcţionează din anul 1990 şi este frecventată de 218 copii cu vârsta între 3 şi 7 ani. Din anul 2001, la grădiniță funcționează și un centru pentru copii cu dizabilități.

La eveniment au participat președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, Bogdan Rodeanu, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, Mircea Eşanu, și primarul satului Budeşti, Nina Costiuc.


„Educația este una din prioritățile atât ale statului moldovean, cât și ale celui român. Viitorul este al celora pe care îi instruim astăzi. De aceea trebuie să investim în copiii noștri, trebuie să investim în facilitarea accesului la educație și la o asistență socială care îi va forma ca oameni mari”, a declarat la eveniment deputatul de peste Prut Bogdan Rodeanu.

Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova a subliniat că, prin acest ajutor, România contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din stânga Prutului. „Cred că este important să acordăm atenția cuvenită viitorului, să avem copii educați, iar locuitorii acestei frumoase localități să fiți mulțumiți”.

Menționăm că, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 933 de grădiniţe din Moldova. Grantul oferit de Guvernul României este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

09.02.2018 09:19 Nicolae Negru Este Andrei Năstase unchiul Maiei San...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md