04:52:37 11.04.2021
 
Stiri

Banca Națională a Moldovei, REPLICĂ pentru Stoianoglo, care s-a plâns că investigarea „furtului MILIARDULUI” bate pasul pe loc din cauza figuranților, dar și a BNM: „Am transmis peste 1 000 000 de fișiere PG”

Actualitate 01.03.2021 13:23 Vizualizări1470 Autor: Ziarul National
Banca Națională a Moldovei, REPLICĂ pentru Stoianoglo, care s-a plâns că investigarea „furtului MILIARDULUI” bate pasul pe loc din cauza figuranților, dar și a BNM: „Am transmis peste 1 000 000 de fișiere PG”


Banca Națională a Moldovei (BNM) infirmă acuzațiile potrivit cărora ar pune piedici procurorilor în investigarea „furtului miliardului” din sistemul bancar, așa cum a declarat săptămâna trecută procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„BNM își exprimă nedumerirea în legătură cu declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și precizează că a colaborat și colaborează pe deplin cu organele de urmărire penală, oferind toate materialele existente, explicații, specialiști etc. la solicitarea acestora, precum și din proprie inițiativă. Doar în anul 2020 BNM a transmis date în format electronic de peste 1 milion de fișiere. În același timp, au fost prezentate informații pe suport de hârtie în volum de peste 10 mii de file”, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Centrale.

Citește și: Stoianoglo promite REZULTATE concrete în dosarul „furtul MILIARDULUI”: „Investigarea dosarului e un adevărat RĂZBOI cu figuranții, cu avocații lor, cu BNM și instanțele de judecată. Anul 2021 va fi determinant pentru elucidarea cazului”

BNM a mai adăugat că își îndeplinește atribuțiile de autoritate monetară și de supraveghere, în susținerea unui cadru macroeconomic adecvat pentru dezvoltarea economiei naționale, precum și a stabilității financiare a R. Moldova.

„În acest sens, funcționarea unui sector bancar de încredere, sigur și rezilient, care să excludă acțiuni ilegale, este un important obiectiv spre care BNM își orientează activitatea sa de supraveghere. Astfel, BNM își reconfirmă permanent voința pentru aducerea la bun sfârșit, într-o perspectivă apropiată, a anchetei în problema fraudei bancare, în beneficiul întregii societăți”, se mai arată în replica BNM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

i. potcoavă 01.03.2021 13:48

bnm nu și-a îndeplinit atribuțiile de autoritate monetară, drept dovadă falimentul/dispariția a 8 bănci - despre ce supraveghere a bnm... Nu a rămas nici o bancă cu capital autohton... Despre furtul miliardului - fără contrubuția directă a bnm nu ar fi fost posibilă... Un sistem bancar cu peste 275 de comisioane (circa 70% din profitul băncilr)???? Finanțarea bugetului min finanțelor cu dobânzi de 5- ori mai mari decât dobânzile la depozite....

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md