02:20:06 22.01.2018
Stiri

Banca Mondială va finanța modernizarea serviciilor guvernamentale din R. Moldova cu 22,43 de milioane de dolari

Economie 12.01.2018 10:00 Vizualizări920 Autor: Ziarul National
Banca Mondială va finanța modernizarea serviciilor guvernamentale din R. Moldova cu 22,43 de milioane de dolari

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova 22,43 de milioane de dolari pentru realizarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii, pentru sporirea calității acestora, promite Guvernul.

Totodată, va fi facilitat accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale, va fi redus numărul de documente necesare, precum și durata de prestare a serviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Documentul prevede acordarea a duă împrumuturi de către instituții ale Băncii Mondiale - 15 milioane de dolari vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și 5 milioane de dolari vor fi alocate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Alte 2,43 de milioane de dolari vor fi alocate activităţilor aferente realizării proiectului.

„Este un proiect important, din punctul meu de vedere, şi trebuie să urmărim implementarea acestuia cu atenţie. Aceşti bani ne vor ajuta să ducem până la capăt reforma administraţiei publice”, a declarat premierul Pavel Filip.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

timofei 12.01.2018 10:42

e in cadrul reformei administratiei publice centrale cerute de UE din cate inteleg

Artur 12.01.2018 11:41

Iar Maia cu Năstase continuă să spună că conducerea acutuală nu are susținerea din partea UE.

Dorin 12.01.2018 12:02

Sa duca cat mai repede pana la capat. Bani sunt, scuze nu mai sunt.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md