03:57:42 29.01.2023
Stiri

BÂLBÂIELI în Parlament // Cum a justificat Sârbu că se „LEAPĂDĂ” de amendamentele buclucașe la Legea procuraturii

Politică 25.02.2016 13:16 Vizualizări4089 Autor: Ziarul National
BÂLBÂIELI în Parlament // Cum a justificat Sârbu că se „LEAPĂDĂ” de amendamentele buclucașe la Legea procuraturii


Așa cum a scris Ziarul NAȚIONAL în această dimineață, deputatul democrat Sergiu Sârbu s-a dezis astăzi de amendamentele propuse în cadrul ședinței de marți a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.

Sârbu a încercat să „dreagă busuiocul”, făcând trimitere la „o mare dezinformare și manipulare la care au fost supuși inclusiv partenerii R. Moldova”.

„Vreau să vă asigur că amendamentele propuse de mine la ședința de marți au caracter tehnico-redacțional și nu modifică nicidecum conținutul sau conceptul legii”, a încercat să se justifice Sârbu, precizând că, totuși, pentru a „elimina interpretările eronate” vrea să vină cu câteva precizări.

„Precizările” la care s-a referit deputatul au revăzut anularea amendamentelor propuse la ultima ședință a Comisiei juridice.

Astfel, au fost reintroduși în lege ofițerii de investigație care urmează să activeze constant în cadrul procuraturilor specializate, de rând cu ofițerii de urmărire penală, care vor fi detașați de la alte instituții pentru o perioadă de până la cinci ani. Anterior, deputatul a propus excluderea ofițerilor de investigații din structura procuraturilor specializate.

De asemenea, Sârbu a renunțat la amendamentul prin care era amânată pe un termen nedeterminat lichidarea prin comasare a procuraturilor de sector din Chișinău, fiind introdus un termen fix de creare a Procuraturii mun. Chișinău, prin absorbția procuraturilor de sector, de la 1 ianuarie 2017.

„Domnule Sârbu, să înțelegem că dvs. renunțați la aceste amendamente sau le reformulați?”, s-a interesat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Le reformulez”, s-a grăbit să explice Sârbu.

„Doamnă Apolschi, eu totuși vreau să înțeleg, ce s-a schimbat în proiectul Legii cu privire la procuratură, față de Raportul comisiei din 2015 cu privire la acest proiect de lege? Care este diferența dintre raportul de acum și acea din 2015?”, a întrebat deputatul liberal-democrat Tudor Deliu.

„Nu am schimbat proiectul din varianta propusă. Era însă necesar să examinăm și amendamentele apărute marți. Pe urmă, totuși, am revenit. În niciun fel nu am deplasat conceputul proiectul”, a încercat să explice președinta comisiei juridice, Raisa Apolschi.

Proiectul Legii cu privire la procuratură a fost votat în lectură finală, cu votul a 65 de deputați prezenți în sală. Pentru document și-au dat votul deputații PLDM, PD, PL, deputații neafiliați, dar și mai mulți dintre deputații comuniști. Deputații socialiști au părăsit sala de ședințe a Parlamentului încă în timpul dezbaterii proiectului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md