13:29:05 21.06.2024
Stiri

AVERTISMENTUL unui lider de partid: „Nu cred ca PSRM, cu 35 de mandate, să cedeze așa ușor Guvernul și multe altele. Nu-i exclus să se întoarcă totul la 180 de grade și atunci au să se întâmple niște lucruri pe care nu vreau aici să le spun...”

Partide/Comunicate 27.06.2019 17:40 Vizualizări9210 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL unui lider de partid: „Nu cred ca PSRM, cu 35 de mandate, să cedeze așa ușor Guvernul și multe altele. Nu-i exclus să se întoarcă totul la 180 de grade și atunci au să se întâmple niște lucruri pe care nu vreau aici să le spun...” tv8.md


Liderul PLDM, Tudor Deliu, vrea ca Guvernul Maiei Sandu să aibă un mandat cât mai lung, dar avertizează că totul ar putea lua o altă turnură, care va fi favorabilă PSRM și președintelui Igor Dodon. De asemenea, politicianul crede că ar putea avea loc o reconfigurare a majorității parlamentare, iar premierul Maia Sandu va fi înlăturată.

„Mi-aș dori ca acest parteneriat să fie pe o durată mai lungă, fiindcă schimbarea deasă a puterii nu este în beneficiul cetățeanului, în primul rând. Dar eu aici am foarte multe semne de întrebare. Mie mi se pare că foarte multe nu s-au spus publicului larg în procesul de negociere a acestui parteneriat (ACUM - PSRM). Nu cred eu atât de ușor să cedeze socialiștii, cu 35 de mandate, Guvernul și multe altele. Aici este un subtext ascuns pe care noi nu-l cunoaștem, dar cred că în curând va ieși la iveală”, a declarat acesta pentru „Europa Liberă”.

Potrivit liberal-democratului, socialiștii au jucat bine atunci când au cedat Guvernul. „Dar nu este exclus ca într-o perioadă nu prea îndepărtată să se întoarcă totul la 180 de grade și atunci au să se întâmple niște lucruri pe care nu vreau aici să le spun... Nu că se ajunge la anticipate. Dar de ce excludem faptul că ei nu pot să facă cu altcineva o alianță? Fiindcă de-acum în unele raioane și consilierii democrați, și aproape și președinții de raion, consilierii raionali au declarat că aderă la socialiști. Deci, dacă se va porni de-acum tăvălugul, nu-i exclus să ajungă și până în Parlament”, a punctat Deliu.

Acesta a mai adăugat că, în caz de anticipate, raportul de forțe în Parlament se va schimba. „Nu-i exclus ca în alegerile anticipate să apară alte forțe politice. Eu nu exclud că și PLDM, care cred că va participa în calitate de concurent electoral. Noi am participat la trei scrutine și eu cred că cetățeanul R. Moldova este astăzi cu mult mai școlit din punctul de vedere al politicului decât era 10-15 ani în urmă. Oamenii au o altă viziune față de ceea ce se întâmplă în R. Moldova și au capacitate de analiză și sinteză a unor situații”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md