05:34:53 13.08.2022
Stiri

Autoritățile din Chișinău au activat peste 200 de paturi pentru pacienții bolnavi de COVID-19: „Specialiștii ne atenționează despre un nou val de COVID-19 predominat de noua tulpină Delta”

Actualitate 20.08.2021 12:43 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Autoritățile din Chișinău au activat peste 200 de paturi pentru pacienții bolnavi de COVID-19: „Specialiștii ne atenționează despre un nou val de COVID-19 predominat de noua tulpină Delta”


Autoritățile Chișinăului anunță că la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 de paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare.

„Specialiștii în sănătate publică ne atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta. Statisticile din ultimele zile ne arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave”, a argumentat necesitatea pregătirii mai multe paturi pentru bolnavii de COVID-19 primarul Ion Ceban.

Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 de paturi în staționar pentru tratament și 100 paturi de triaj. La fel, numărul de paturi de terapie intensivă vor putea fi suplinite până la 24.

Primarul capitalei a mai anunțat că a fost mobilizat personal medical suplimentar și au fost asigurate cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo.

„Avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus. Totodată, fortificăm asistența medicală primară, echipele medicilor de familie pentru monitorizarea eficientă și tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare, pentru intensificarea imunizării anti-COVID pentru populația încă nevaccinată. Epidemiologii ne indică insistent purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile închise, păstrarea distanței fizice și dezinfectarea sau spălatul cât mai des pe mâini”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Menționăm că situația epidemilogică se înrăutățește în R. Moldova, autoritățile raportând în ultima perioadă peste 400 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în fiecare zi, iar numărul pacienților internați în spital cu această infecție depășește 500 de persoane.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md