19:14:19 28.05.2023
Stiri

Autoritățile caută SOLUȚII pentru a proteja R. Moldova de RACHETELE rusești: „Neutralitatea nu te apără de rachete. Discutăm cu România și Ucraina, care au sisteme performante”. Ce spune Igor Grosu despre „AGENTURA” rusă din R. Moldova

Actualitate 17.11.2022 09:32 Vizualizări1630 Autor: Ziarul National
Autoritățile caută SOLUȚII pentru a proteja R. Moldova de RACHETELE rusești: „Neutralitatea nu te apără de rachete. Discutăm cu România și Ucraina, care au sisteme performante”. Ce spune Igor Grosu despre „AGENTURA” rusă din R. Moldova nordnews.md


Autoritățile de la Chișinău sunt în căutarea unor soluții pentru a proteja spațiul aerian de rachetele rusești, în condițiile în care acestea survolează neautorizat teritoriul nostru și chiar puteau provoca victime, la finele lunii octombrie curent, în Naslavcea, raionul Ocnița. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a subliniat că neutralitatea declarată în Constituție nu poate să ne apere de rachetele rusești.

„Pot să vă spun că noi am făcut solicitări, inclusiv pentru a putea monitoriza spațiul nostru aerian. Am beneficiat de un program al Uniunii Europene în care am primit 40 de milioane de euro pentru securitatea republicii. Discutăm cu Ucraina și România. Ei au sisteme mult mai performante. Acele două incidente ne-au demonstrat că neutralitatea nu te apără de rachete. Putem repeta „neutralitate” până se va face neutru în gură sau în minte. Trebuie să ne apărăm! Noi suntem obligați să ne apărăm spațiul nostru aerian, chiar dacă opoziția va începe a țipa”, a declarat aseară Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal Tv.

În cadrul aceleiași emisiuni, spicherul s-a referit la noua Legea cu privire la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), care va fi examinată în curând de Parlament.

„Zilele acestea va fi înregistrată o nouă versiune a legii, care va oferi instrumente suplimentare SIS în lupta cu „agentura”, contra spionajului. Suntem doldora de spioni ai Federației Ruse și aici, și în stânga Nistrului”, a precizat Igor Grosu.

Sursa citată a adăugat că noua lege vine să ofere instrumente instituțiilor responsabile de securitate și ordinea publică și, în același timp, să îi „descurajeze pe cei care lucrează pentru alte state. Grosu a dat asigurări că Parlamentul va înăspri și prevederile legislației naționale pentru infracțiunile ce țin de trădare de patrie, activitatea în interesul altor state.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md