13:06:16 16.01.2019
 
Stiri

Autoritățile au stabilit cerințele și CRITERIILE DE ELIGIBILITATE ale solicitanților Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru R. Moldova

Economie 21.08.2018 10:30 Vizualizări1058 Autor: Ziarul National
Autoritățile au stabilit cerințele și CRITERIILE DE ELIGIBILITATE ale solicitanților Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru R. Moldova unimedia.info

Guvernul a aprobat mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru R. Moldova.

Document include structura Programului, procesele tehnice și modificările legislative necesare, procedurile și formele de aplicare, cerințele specifice și detaliate, politicile și procedurile formale care trebuie incluse în cadrul normativ, cu stabilirea termenelor concrete de realizare.

„Prin intermediul proiectului dat au fost stabilite cerințele generale și criteriile de eligibilitate a solicitanților la Program, modul și condițiile de verificare a îndeplinirii acestora, inclusiv a bunei reputații economice și financiare, stabilirea numărului exact de acte/documente ce urmează a fi depuse de către solicitanți”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.De menționat că acest program a fost criticat de opoziție, deoarece ar crea premise pentru ca în R. Moldova să fie legalizați bani murdari. Pe de alta parte, guvernarea a dat asigurări că cei care urmează să dobândească cetățenia R. Moldova prin investiții vor fi verificați de organele abilitate, inclusiv prin intermediul rețelei Interpol.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Vadim 21.08.2018 12:45

Anume aceste criterii si cerinte nu vor permite ca oricine as aiba dreptul la cetatenie. Persoanele date vor trebui sa fie incredere si sa aiba o reputatie buna la nivel finaciar.

Eugen 21.08.2018 15:07

Eu destul de poztiv vad aceasta initiativa. In SUA pentru a primi cetatenia , se achita cate 500 de mii de dolari.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
x1
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md