20:26:34 19.04.2019
 
Stiri

Autoritățile au DECIS când va demara CONSTRUCȚIA gazoductului Ungheni-Chișinău. Misiunea de experți ai FMI a aflat mai multe detalii despre proiect

Economie 19.03.2018 16:40 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
Autoritățile au DECIS când va demara CONSTRUCȚIA gazoductului Ungheni-Chișinău. Misiunea de experți ai FMI a aflat mai multe detalii despre proiect

„Securitatea energetică este una dintre principalele priorități ale Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI). Referitor la conducta de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău, avem un plan bine pus la punct și pași concreți pe care trebuie să-i întreprindem, astfel încât, în luna iunie a acestui an, să demarăm lucrările de construcție a gazoductului”, a declarat astăzi ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ben Kelmanson.

În același context, Gaburici a informat misiunea de experți ai FMI că a fost identificat investitorul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, iar până la sfârșitul lunii va fi semnat contractul.

De asemenea, ministrul a spus că Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede procedura specială de despăgubire a proprietarilor de bunuri imobile pe direcția construcției conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău, pentru a elimina orice risc sau impediment în procesul de construcție a acestuia.

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre prognoza indicatorilor macroeconomici, inclusiv creșterea volumului de producție, PIB, exportul, importul etc. pentru anii 2017-2023 și despre principalele riscuri care pot duce la nerealizarea prognozelor de bază.

Șeful echipei de experți a FMI, Ben Kelmanson, a apreciat eforturile Guvernului în domeniul energetic, în special în ceea ce privește aprobarea noii metodologii de calculare, aprobare și ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, elaborată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în baza căreia tarifele urmează a fi stabilite într-o manieră transparentă, se arată în comunicatul de presă al MEI

Sursa citată mai menționează că experții FMI și-au exprimat susținerea în ceea ce privește planurile autorităților de a investi în infrastructura publică și au încurajat MEI să implementeze în continuare acțiunile planificate.

Un alt subiect discutat a fost programul „Drumuri bune pentru Moldova”, care urmează a fi implementat pe parcursul acestui an. „Experții FMI au menționat că este un proiect ambițios de pe urma căruia ar avea de câștigat cetățenii R. Moldova: infrastructură dezvoltată, investiții și noi locuri de muncă”, transmite MEI.

Programul de trei ani al R. Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. Acesta este finanțat printr-un credit în valoare totală de circa 187 de milioane de dolari, dintre care 83 de milioane de dolari au fost deja alocate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!andrei 19.03.2018 16:54

sperăm să fie implementat proiectul cât mai repede!Doar aceste gazoduct ne poate salva de influența omniprezentă a Rusiei în teritoriu, în orice domeniu de activitate a statului și a oamenilor !

Inga 19.03.2018 17:01

Finalizarea acestui gazoduct inseamna nu doar scaparea de presiunile rusesti, dar si un pret mai mic la gaze naturale.

Andrei 19.03.2018 17:06

Daca democratii reusesc sa construiasca acest gazoduct, atunci asta va fi una din cele mai mari realizari a lor. Le urez succes!

zayats 19.03.2018 17:09

FMI ne-au oferit bani anul trecut pentru implementarea a 10 proiecte si imi pare bine ca, guvernarea actuala a indeplinit toate cerintele care au fost necesare si datorita acestor lucruri avem parte de o sustinere si in prezent

geo 19.03.2018 22:30

gaze nu se vor da in MOLDOVA PANA CAND SE VOR REZOLVA URMATOARELE:LIMBA ROMANA IN CONSTITUTIE;recunoasterea de facto a istoriei romanilor ca materie de invatamant;demontarea tuturor MONUMENTELOR SOVIETICE DE PE TERITORIUL BASARABIEI; REASEZAREA BISERICII ROMANE IN DREPTURI CA INAITE DE 1940;TV ROMANESTI CEL PUTIN IN ACELASI NUMAR CU TV RUSESTI;CONDUCEREA TARII MOLDOVEI SA NU MAI DISCRIMINEZE CETATENII DECLARATI ROMANI DIN BASARABIA PRIN AMENINTARI SI CONSTRANGERII,etc.!!! apoi vedem ptr. ce va trebuie BANI.. NU ca pana acum....TOATE ACESTEA VOR FI PARAFATE PRITR-UN ACT NORMATIV(LEGE) SI IN CONSTITUTIE CARE SE PRETEAZA SI NU POT FI MODIFICATE DECAT CU 2/3 DE PARLAMENT!!

Mihai 19.03.2018 22:39

Anume PD a sabotat,din 2009 incoace,conectarea la sistemul romanesc de gaze si de electricitate! Acum tot astia,cica,sunt eroi...

ROMÂNIA REÎNTREGITĂ 19.03.2018 23:20

1812 a fost începutul pentru respubliKAKA molotov 1939,1940 și 1944 au fost anii Călăilor ROMÂNILOR,ucigașii satanici stalin-molotov 2018 este începutul sfârșitului pentru respubliKAKA molotov! Noi acum retrăim vremea LUPTEI PENTRU UNIRE dusă de buneii noştri în 1859 şi 1918! Noi ştim acum ce simţeau buneii noştri când Imperiile cotropitoare :Imperiul Turc,Imperiul Rus şi Imperiul Austro-bozgoresc NE INTERZICEAU DREPTUL DE A FI ROMÂNI. Ne interziceau DREPTUL DE A FI UNIŢI! Dar ca şi atunci și acum NOI,ROMÂNII,NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI! Cu fiecare adevăr curat spus curajos,până la capăt,minciuna rusească "respubliKAKA molotovskaya" este zdrobită. Veninul Călăilor Ocupanţi Ruşi nu ne mai poate face rău ! Pentru că NOI,ROMÂNII basarabeni : Ştim cine suntem şi refuzăm să uităm cine suntem ! ****SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!**** Trăiască ROMÂNIA REÎNTREGITĂ !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md